Svet
6 ogledov

Diplomati ne plačujejo kazni

New York Shutterstock
Diplomati v New Yorku ne plačujejo kazni za parkiranje. Mestu dolgujejo že 17 milijonov dolarjev. Kongresniki opozarjajo, da morajo kazni plačati kot vsak drug človek.

Mestu New York diplomati iz naslova neplačanih kazni dolgujejo 17 milijonov dolarjev. Znesek bi se lahko ob zasedanju ZN v New Yorku še povečal.

Največ neplačanih obveznosti imajo diplomati iz Egipta, in sicer za kar 1,9 milijona dolarjev, sledi Nigerija z milijonom dolarjev.

Ameriški kongresniki Michael Grimm, Peter King in Edolphus Towns so celo oblikovali zakon, s katerim bi uvedli sankcije državam, katerih države imajo najvišje kazni. Grimm je poudaril, da diplomati nikakor niso imuni na plačila kazni. Če dobijo kazen, jo morajo plačati, prav tako kot vsak drug človek.

Tudi v Londonu ne plačujejo

Podobne težave imajo tudi v Londonu, kjer je skupni dolg veleposlaništev do londonskega mestnega sveta julija znašal kar 1,3 milijona evrov.

Britanska vlada je neplačnikom grozila z javno objavo, česar so se določene države ustrašile in svoj dolg poravnale takoj, med njimi tudi Nigerija in Kazahstan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.