Svet
11 ogledov

Direktor hotela dal navodila, za koga morajo glasovati

volitve BiH EPA
Dolg seznam nepravilnosti na volitvah v BiH: direktor dajal navodila, v skrinjico metali glasovnice, ki so ostale, ponujali 20 mark za glas.

V Iliđži je Alija Budnjo, ki je visoko v stranki SDA in je lastnik hotela Ilidža svojim zaposlenim dal sezname, na katerih je bilo označeno, za koga morajo glasovati. Zraven je bilo pojasnilo, da jih je zaposlila SDA in da so dolžni glasovati za njene kandidate, svojim zaposlenim pa je ukazal, da morajo za njih glasovati tudi njihovi družinski člani, poroča Avaz.

Na vhodu volišča v osnovni šoli na Ilidži so aktivisti SDA volivcem delili letake, naj volijo za Izetbegovića. Spletni portali so tudi poročali, da je bilo v volilnem imeniku pri Konjicah 40 mrtvih oseb.

Vas peljemo, če glasujete za nas

V Odžaku je kandidat SDA na dan volilnega molka dajal navodila za glasovanje, prav tako v Odžaku so aktivisti SDA zbirali in vozili ljudi na volišča in jim dajali navodila, koga morajo izbrati. Podoben primer je bil v Fojnici, kjer so ponujali brezplačen prevoz do volišča, če glasujejo za njih, na nekem drugem volišču pa so jim celo pomagali pri glasovanju.

V Livnem so prijavili dogovor med SDA in HDZ BiH, da si bodo po koncu glasovanja razdelili glasovalne lističe, ki bodo ostali, v mestu Orguz pa je predsednik volilne komisije na volišču v volilno skrinjico sam oddal kar 50 glasovnic.

V občini Orašje so prijavili okrog 50 primerov kraje identitete: mater predsednika vlade Posavskega kantona je tako nekdo prijavil za glasovanje po pošti, brez da bi ona o tem kaj vedela. Prav tako na seznamu za glasovanje po pošti je bil nekdo, ki je lani umrl. V Konjicu je nekdo glasoval za volivca, ki živi v Ameriki.

20 mark za en glas

V občini Čapljina so poskušali nekateri člani volilne komisije v volilne skrinjice podtakniti glasovnice, opazovalca, ki je to poskušal preprečiti, pa so napadli, intervenirala je policija.

V naselju Ostružnica sta dva mladeniča, Nijaz in Ramo Meša ponujala 20 KM (10 evrov), za glas za HSP, policija ju je odstranila z volišča. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.