Svet
15476 ogledov

Direktor kliničnega centra: "Prosim vas, samo včeraj je prišlo sto ljudi ..."

Koronavirus v ZDA
1/2
Epa
Direktor kliničnega centra Zemun Dragoš Stojanović je vse državljane pozval, naj se držijo zaščitnih ukrepov, saj so v bolnišnici cele družine.

Povedal je, da dominira britanska različica virusa, pri kateri po njegovih besedah bolezen hitreje napreduje in prinaša težje klinične slike. 80 odstotkov pacientov, ki so letniki 1970 in 1980, ima tretji ali četrti dan razvoja klinične slike obojestransko vnetje pljuč, je povedal za RTS. Dodal je še, da imajo pet primerov, ko je v bolnišnici celotna družina.

Včeraj ob devetih zvečer je bilo v njihovem sprejemno-triažnem centru okrog sto ljudi, kar je več, kot prejšnje dni.

Januarja je bilo po njegovih besedah v Srbiji okuženih z britanskim sevom okrog 14 odstotkov vseh okuženih, februarja 58, marca pa kar 84.

 | Avtor: ourworldindata. ourworldindata.

Število potrjenih primerov na milijon, sedemdnevno povprečje

Stojanović je še povedal, da k njim pridejo tudi pacienti, ki so že bili cepljeni, a da so vsi bolezen preživeli brez hujših težav.

Razvoj dogodkov v Srbiji je še toliko bolj zaskrbljujoč, ker so cepili že skoraj tretjino prebivalstva, medtem ko smo jih pri nas le pol toliko.

 | Avtor: ourworldindata. ourworldindata.
Število cepljenih oseb na sto ljudi. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • erikkk 16:13 28.marec 2021.

    Na sliki pa pacijenti v komi spretno zaigrane drame covid za javnost...

  • Ender3 19:11 26.marec 2021.

    Spremljam njihovo epid. stanje, so pod močnim pritiskom, politika pa ni naklonjena njihovim apelom. Tudi njihova stroka je razdvojena, za razliko od naše, kjer se ukvarja samo z nesorazmernimi, ne zaslužki

  • CORONABUCI 19:07 26.marec 2021.

    Nismo butasti, da jne znamo čitati statistike, pri nas in po svetu, zato ne nabijaj ker kar smrdi od neresnic. Izvajate teror po ukazu gestapa, to je vsa resnica.