Svet
22 ogledov

Divji lovec ustrelil štiri ljudi

Avstrijski lovec ubil štiri ljudi
1/3
Reuters
Neki moški je v avstrijskem mestu Annaberg, kakih sto kilometrov zahodno od Dunaja, ustrelil tri policiste in voznika reševalnega vozila. Policija je vdrla v hišo, a osumljenca še ni našla.

Drama se je začela včeraj zvečer, ko je policija prejela obvestilo o divjem lovcu, sicer že starem znancu policije. Policisti so postavili cestno zaporo, na kateri so ustavili 55-letnega osumljenca, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Osumljenec je začel streljati na policiste. Enega je ustrelil v vrat, lažje pa je poškodoval tudi drugega. Nato je s strelom pokončal še reševalca, ki je skušal oskrbeti ranjenca.

Moški je nato bežal peš. Nekaj kilometrov stran od prvega streljanja je naletel na drugo patruljno vozilo in znova streljal. Pri tem je smrtno ustrelil enega policista. Drugega je zajel kot talca in s policijskim avtomobilom pobegnil na kakih 60 kilometrov oddaljeno kmetijo v kraju Kollapriel.

Po zadnjih podatkih je mrtev tudi ta policist.

Avstrijski mediji poročajo, da je moški "oborožen do zob", kmetijo pa so obkrožile spacialne enote, na pomoč so prišli tudi vojaki, ki so pripeljali celo tri oklepnike. 

Policisti vdrli v hišo napadalca

Ni sicer znano, ali moški ob enem potrjenem talcu zadržuje še koga. Policija namreč tega podatka zaradi poteka preiskave ne želi izdati. Po poročanju agencije APA bi lahko bila na posesti tudi oba napadalčeva otroka. Območje so zaprli za javnost, kmetijo pa so obdali policisti. V času obleganja je večkrat prišlo do streljanja med policisti in osumljencem, po nekaterih poročilih naj bi imel moški tudi ročne granate.

Zvečer je policija vdrla v hišo, v kateri se je zadrževal. Akcija še traja, osumljenca za zdaj še niso našli, zato tudi ni jasno, ali je še živ. Od popoldneva namreč ni izstrelil nobenega strela in ne "kaže znakov življenja". Zato se je policija podala v "varno preiskavo".

Bil naj bi ranjen

Se je pa po telefonu oglasil svojemu prijatelju in priznal, da je on tisti, ki ga policija išče. Povedal mu je tudi, da je tudi sam ranjen, in sicer v trebuh, je poročal avstrijski Kronen Zeitung. Šlo naj bi za Aloisa H.

 

 

Komentarjev 2
  • spenjac 20:00 17.september 2013.

    kaj pa so spacale te spacialne enote?

  • Avatar čavez
    čavez 19:45 17.september 2013.

    Naši luzerji bi NATO poklical na pomoč.