Svet
11 ogledov

Dlan se je komaj držala roke

Operacija krčnih žil velja za manj tvegano, pravijo strokovnjaki. (Foto: Shutter Žurnal24 main
Splitski kirurgi so šest ur reševali roko 28-letne Novozelandke Amy. Utrpela je tako hude odrgnine, da se je dlan le še s kožo držala podlahti.

Dekle si je roko presekalo na razbitem umivalniku. S helikopterjem so jo prepeljali v Split, kjer so jo kirurgi nemudoma operirali. Vodja kirurške ekipe dr. Zdravko Roje je povedal, da so sprva bili prepričani, da bo potrebna amputacija. "Dlan se je roke držala samo s kožo. Vse ostalo, arterije, živci, tetive in sklepi so bili presekani," je opisal stanje 28-letnice.

"Ob prihodu ni krvavela. Bila je pri zavesti, a prestrašena. Po operaciji je najprej vprašala, ali še ima roko," je povedal dr. Miroslav Ercegović. Kirurgom je uspelo povezati vse žile, živce in tetive ter rekonstruirati sklep. 

Dekle je bilo v času nesreče v družbi z nekim Britancem, ki ga policija išče, da bi jim pomagal razjasniti okoliščine nesreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.