Svet
12 ogledov

Do 111 let s kavico na dan

Starost Žurnal24 main
Umrl je najstarejši Evropejec, Francisco Fernandez Fernandez, ki je dočakal 11 let in poldrugi mesec življenja. Do konca je bil dobrega zdravja.

Francisco Fernandez Fernandez se je rodil 24. julija 1901. Preživel je obe svetovni vojni, državljansko vojno, diktaturo Francisca Franca in vnovičen povratek demokracije, v petek pa je umrl v svoji domači vasi Pinilla de la Valderia v severozahodni provinci Leon. Med drugim je v svojem dolgem življenju delal kot pastir, kmet in rezbar. Kot otrok je nekoč zašel s svojimi ovcami in preživel 24 ur v hudi zimi na prostem, da so ga imeli domači že za mrtvega, poroča La Nueva Provincia. Med državljansko vojno je bil prisiljen pokopavati žrtve, nato je emigriral je v Argentino, pa se spet vrnil in nato živel od kmetovanja in rezbarjenja.

Vse življenje je prisegal na naravno hrano, privoščil si je tudi skodelico kave na dan.

25. julija letos, tradicionalno en dan po svojem rojstnem dnevu, je potekalo zadnje veliko slavje ob njegovem prazniku, ki so se ga udeležili trije preživeli od petih sinov, osem vnukov, 14 pravnukov in prapravnukinja. Eden od vnukov je za španske medije povedal, da je umrl povsem nepričakovano, saj je bil še na družinskem srečanju zelo dobrega zdravja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.