Svet
10 ogledov

Do akcij z mobilnika

"Aplikacija, kot je Groupon Now, podira klasične trende nakupovanja in oglaševan Žurnal24 main
Lakota in dolgčas. O tem, kako ju najceneje in vam najbliže pregnati, vas bodo kmalu obveščali pametni telefoni.

Revolucionarno. Pri ameriškem podjetju Groupon, ki se ukvarja s spletnimi promocijskimi skupinskimi nakupi, so napovedali lansiranje nove mobilne aplikacije, ki bo, kot upajo, spremenila družbene navade pri prehrani, nakupih in igrah.

E-kuponski velikan
Vreden 25 milijard dolarjev? Podjetje Groupon, ki svojim uporabnikom na spletu ponuja ugodne enodnevne ponudbe za izdelke in storitve, naj bi se po nedavni precej odmevni zavrnitvi Googlove prevzemne ponudbe za šest milijard dolarjev pripravljalo na zgodovinsko potezo: javno ponudbo delnic (IPO) v višini vrtoglavih 25 milijard dolarjev. To bi bil največji IPO v zgodovini; zdaj ima rekord Google, ki je leta 2004 prodal za 23 milijard svojih delnic. Groupon ima po svetu več kot 70 milijonov uporabnikov.

Aplikacija po imenu Groupon Now, ki jo bodo zagnali aprila, bo uporabnikom pametnih telefonov na preprost način omogočala izbiro med dvema gumboma: Lačen sem! in Dolgčas mi je! S pritiskom na enega od njiju se bo uporabniku glede na njegovo lokacijo izpisal seznam ponudnikov dnevnih popustov v njegovi bližini.

Glede na uro in lokacijo
Če ste lahko prek spleta do zdaj torej kupili kupon, ki vam je omogočal tudi več kot pol cenejšo storitev in je bila to enkratna ponudba, bodo lahko ponudniki po novem izbirali, kdaj bi želeli, da so njihove akcije dostopne. Restavracija lahko denimo s tem privabi goste, kadar ima manj prometa, potencialni gostje – v tem primeru uporabniki aplikacije Groupon Now – pa so takoj seznanjeni, kdo v danem trenutku v njihovi okolici ponuja najcenejša kosila.

Kmalu prihaja tudi k nam
"Tovrstna aplikacija za 1nadan.si tehnološko ni zahtevna in jo je razmeroma preprosto pripraviti. Že zdaj označujemo natančne geografske lokacije ponudnikov, kar bi se dalo preprosto nadgraditi v omenjeno funkcionalnost na pametnih telefonih," so povedali pri 1nadan.si. Da bodo podobno aplikacijo čez nekaj mesecev ponudili na našem trgu, so napovedali tudi na Kupujmo.si.

Vreden 25 milijard dolarjev?
Podjetje Groupon, ki svojim uporabnikom na spletu ponuja ugodne enodnevne ponudbe za izdelke in storitve, naj bi se po nedavni precej odmevni zavrnitvi Googlove prevzemne ponudbe za šest milijard dolarjev pripravljalo na zgodovinsko potezo: javno ponudbo delnic (IPO) v višini vrtoglavih 25 milijard dolarjev. To bi bil največji IPO v zgodovini; zdaj ima rekord Google, ki je leta 2004 prodal za 23 milijard svojih delnic. Groupon ima po svetu več kot 70 milijonov uporabnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.