Svet
15 ogledov

Do mrtvih se ne morejo dokopati

Vulkan Ontake EPA
Reševalci so morali prekiniti iskanje pogrešanih pohodnikov, ki jih je presenetil izbruh vulkana na gori Ontake, zahodno od Tokia.

Iskanje pogrešanih 24 pohodnikov se do nadaljnjega ne more nadaljevati, saj je vulkan začel vnovič močneje bruhati pepel, dim in kamenje. Več sto gasilcev, policistov in vojakov mora tako počakati, da se razmere umirijo. 

Po do sedaj znanih uradnih podatkih je umrlo 12 ljudi, pogrešajo jih še 24. Pet trupel so našli včeraj, a jih še niso uspeli prenesti z gore. Njihovo smrt bodo uradno potrdili šele, ko jih bo pregledal zdravnik. Reševalcem dodatno otežuje delo tudi dejstvo, da so nekatera trupla prekrita z okoli 50 centimetri pepela

Vulkanska aktivnost v zadnjih dneh nakazuje možnost nove eksplozije. "Moč sunkov se je včeraj zvečer stopnjevala, nato umirila in proti jutru spet narasla. Ker obstaja možnost, da se bodo razmere še poslabšale, je potrebna previdnost,“ je za Reuters opozoril Yasuhide Hasegawa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.