Svet
29 ogledov

Do poroda ni vedela, da je noseča

Tokratni primer "saj ni res, pa je" prihaja iz Švice. Tam je 20-letnica dobila popadke in odšla na sprehod ob reki – sina je rodila v vodi, odnesel ga je tok. Dekle ni vedela, da je noseča.

Sonja T. celih devet mesecev ni vedela, da nosi otroka pod srcem ter da se med sprehodom ob reki pravkar spopada s popadki.

"Vedno sem imela malo večji trebuh. Nekaj mesecev pred porodom sem čutila bolečine, a nisem šla do zdravnika, ker nisem vedela, da sem noseča," je dejala za Blick. Tudi njen 21-letni fant, s katerim je približno leto dni, ni ničesar slutil.

Nato je sredi julija dobila popadke in odšla k reki Emmi. "Ko sem spoznala, da bom rodila, sem zakorakala v reko. Bila sem popolnoma šokirana. Ko sem videla, da je otrok moder in mrtev, sem z nožem, ki sem ga imela pri sebi, prerezala popkovino. Otroka sem položila na kamen poleg sebe, da bi se lahko umila. Takrat ga je odnesla voda," je nadaljevala s pripovedjo in dodala, da je to ni pretirano užalostilo, ker ni vedela, da je noseča.

Trupelce je voda nosila nekaj kilometrov do mesta Flumenthal, kjer ga je odkril 38-letni Stefan Affolter. Kriminalisti so pohiteli s preiskavo in najprej priprli Sonjino mamo. Ko je DNK-analiza pokazala, da je otrok Sonjin, so jo izpustili. Dekle ne bo kazensko odgovarjalo, ker se je njen sin rodil mrtev. Kazen bo morda dobila le za "vznemirjanje okoliških prebivalcev in onesnaženje reke".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.