Svet
10 ogledov

Do rešitve še 60 metrov

Luknja naj bi končno "umrla". (Foto: Reuters) Žurnal24 main
BP je s svojo t. i. rešilno vrtino le še okoli 60 metrov stran od vrtine, iz katere v Mehiški zaliv še vedno izteka nafta.

Kent Wells, eden od vodilnih mož britanske naftne družbe, je povedal, da bodo v prihodnjih dneh previdno napredovali in v končni fazi na novo vrtino navezali vrelec nafte globoko pod morskim površjem. Dodatna vrtina je eno zadnjih orožij BP-ja, da končno ustavi iztekanje nafte, ki traja že od konca aprila.

Generalni direktor BP Tony Hayward, ki se je včeraj dolgih pet ur "pekel" na ražnju posebne komisije ameriškega kongresa, naj bi po nekaterih vesteh predal nadzor nad napredkom pri odpravljanju posledic ene najhujših ekoloških nesreč v zgodovini.

V British Petroleumu, tretji največji energijski družbi in četrtem največjem podjetju na svetu, sicer zagotavljajo, da bodo prve odškodnine iz fonda, ki so ga ustanovili včeraj za poplačilo milijardne škode, izplačali v kar najkrajšem času.

Vodstvo podjetja še dodaja, da kljub nesreči, s katero se spopadajo, ostajajo trdna družba z velikanskim prometom in močnimi operacijami po vsem svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.