Svet
30 ogledov

Do smrti pretepli fanta, ker ni priznal grehov

križ Shutterstock
19-letni mladenič je umrl, njegov brat pa je v bolnišnici, potem ko so ju zverinsko pretepli njuni starši in ostali člani cerkve v ameriški zvezni državi New York. Od fantov so terjali, da priznata svoje grehe, kar fanta nista želela storiti.

Ameriški mediji poročajo, da je 19-letni Lucas Leonard v ponedeljek umrl kmalu zatem, ko so ga prepeljali v bolnišnico, medtem ko je njegov 17-letni brat še vedno v kritičnem stanju. "Brata sta bila žrtvi psihičnih zlorab, ki so trajale nekaj ur. Ljudje so od njiju terjali, da priznata svoje grehe in prosita za odpuščanje," je medijem potrdil policijski inšpektor Michael Inserra iz New Hartforda.

Starša obeh sinov je policija priprla, zoper njiju pišejo obtožnico zaradi uboja. Priprli so še štiri člane "Cerkve besede življenja", med katerimi je tudi starejša sestra fantov.

Cerkev že prej predmet preiskav

Kot pričakuje policija, bo v zvezi z dogodkom prišlo še do več aretacij, za zdaj sotekom preiskve sedem otrok odpeljali v socialno skrbstvo. Sosedje so medijem povedali, da je policija že večkrat želela preiskati, kaj se dogaja za zidovi družin, ki so se povezovale v tej cerkvi, a jih niso spustili naprej, sodnega naloga pa niso pridobili.

Sosedje so povedali še, da so otroci dve uri dnevno morali brati Sveto pismo in da jim niso dovoljevali zapuščati hiš in "početi stvari, ki jih normalni ljudje pač počnejo".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:47 15.oktober 2015.

    "Njuni starši in ostali člani cerkve"Aha. Torej lahko pričakujemo da bodo tudi oni priznali greh ? Namreč uboj vsekakor je greh. Da vidmo če sami živijo vrednote ki jih zagovarjajo...kot je npr priznanje grehov. Če ne potem so skregani ...prikaži več sami s sabo in niso nič drugega kot dvoličneži po vrhu vsega pa še nevarni družbi.

  • Papaja Popi 09:38 15.oktober 2015.

    Kreteni verski.