Svet
8 ogledov

Do smrti zabodel profesorico

Krvav nož (slika je simbolična) Sutterstock
V britanskem Leedsu je 15-letni šolar z nožem napadel profesorico, ki je za posledicami vbodnih ran umrla.

15-letni dijak srednje šole Corpus Christi Catholic College je z nožem napadel profesorico španščine, ki naj bi po poročanju britanskih medijev poučevala že 40 let. Zakaj se je incident zgodil, policija ne poroča. Znano je le, da so zabodeno profesorico po tem, ko jo je napadel besen dijak, odpeljali v bolnišnico, kjer pa je za posledicami poškodb umrla.

Ena izmed dijakinj srednje šole je za Sky News povedala, da "ni poznala nikogar, ki profesorice ne bi imel rad" in še, da si dijaki ne bi mogli zaželeti boljše profesorice od nje. Dijaki in njihovi predhodniki na tej srednji šoli se na tragedijo množično odzivajo prek spletnih omrežjih, kjer pokojno profesorico opisujejo kot "navdihujočo žensko". 

Policija je zaskrbljenim staršem in profesorjem sporočila, da varnost na šoli nikakor ni ogrožena, ker da gre za "izolirani primer". Dijaka morilca so že priprli, zaslišanja še potekajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.