Svet
44 ogledov

Do zadnjega diha skušal uiti iz prtljažnika

Neseča v Beogradu Youtube
Ena od žrtev hude tragedije v Beogradu, ko je avto s šestimi mladimi zapeljal v Donavo, je zaprt v prtljažniku do zadnjega diha skušal uiti iz "avtomobila smrti." Voznik priznal, da zaradi popitega žganja ni vedel zase.

Srbijo še vedno pretresa tragedija iz noči na soboto, ko so v mrzli Donavi ugasnila življenja treh mladih. Zaradi nesreče je srbska vlada celo napovedala ekspresne spremembe zakonodaje, po katerih bodo za mlade voznike do 21 leta veljale precejšnje omejitve. 

Na plan pa prihajajo nove podrobnosti nesreče, zaradi katere so utonili 16-letna A. S., 18-letni Nemanja Antić in 20-letni Miloš Janković. Iz avtomobila se je sicer uspelo rešiti 19-letnemu vozniku Dušanu J., 18-letni Milici J. in 20-letnemu Luku V, slednji je sin znane srbske novinarke Olje Bečković.

Sam se je javil, da skoči v prtljažnik

Ko se je šesterica izpred bara odpravljala na nadaljevanje nočnega pivskega pohoda do ene od restavracij, so ugotovili, da se šesterica ne bo zmogla spraviti na sedeže v BMW 325 kupeja. Zato se je Miloš sam javil: "Tovariši, ni problema, jaz bom šel v prtljažnik." Kot piše Blic, je nato skočil v zadnji del avta, ostali pa so zaprli prtljažni pokrov. 

Brez zaviranja zapeljal naravnost in v vodo

Sledila je tragedija, voznik Dušan J. je brez sledov zaviranja namesto na parkirišče restavracije zapeljal naravnost in v Donavo. Kot poročajo srbski mediji, naj bi preiskovalcem priznal, da je pred vožnjo nagnil že kakih 20 kozarčkov žganja in da sploh ni vedel zase. V krvi je imel 0,85 miligramov alkohola na liter krvi, vozil pa je brez vozniškega dovoljenja. Tudi vsi ostali so bili pijani, so pokazale meritve.

Ko je avto padel v reko, na tem mestu globoko okoli pet metrov, je pričel hitro toniti. Trojici se je uspelo rešiti in so takoj poklicali reševalce, ki pa njihovim prijateljem niso več mogli pomagati.

Reševalci potapljači so iz mrzle Donave najprej našli trupli 16-letnice in 18-letnika. Ko so na plano potegnili še avtomobil, so v prtljažniku naleteli na grozljiv prizor. "Utopljeni mladenič se je skušal do zadnjega trenutka rešiti iz prtljažnika. To je vidno, ker je z nogama razbil zadnje sedeže, da bi našel pot iz avtomobila. A voda je prehitro vdirala v avto in mladeniču se ni uspelo rešiti," je za Blic povedal policijski vir.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:16 23.november 2014.

    grozljiva smrt....

  • STF 18:54 23.november 2014.

    Pac sprijazni se zakonodaja je napisana za povprecnega bedaka. Oz drugace: za najvecjega bedaka. Ce bi bili vsi na cesti Shumacher in Rossi, bi bile omejitve 400 na AC, in 130 po mestu, Pa niso vsi Rossi in Shumacher, kajne? ...prikaži več Nekateri se pri 50 majo tezave.

  • Skippy 17:05 23.november 2014.

    In sedaj bodo zaradi enega pijanega divjaka, ki ga niso želeli odstraniti s ceste, zaradi znane osebnosti, kaznovali tudi vse druge voznike - ker zakonodaja ne velja za vse in ker se je ne spoštuje. Balkan pač ostane Balkan.