Svet
4282 ogledov

Dobesedno sedel na bogastvu, nato pa se odločil tako

kavč sedežna garnitura Profimedia
Nakup v trgovini z rabljenimi izdelki se je izkazal kot zadetek v polno.

Howard Kirby iz Michigana je pred kratkim v trgovini z rabljenimi izdelki za 70 dolarjev kupil kavč za sobo, v kateri preživlja svoj prosti čas. Med sedenjem je opazil, da je na enem delu sedenje zelo neudobno. Zadevi je želel priti do dna. 

Opazil je, da se ena od blazin razlikuje od preostalih, zato jo je odprl. V njej je našel gotovino, natančneje 43.170 dolarjev. "Ko sem našel denar, se mi je utrnilo več idej, kaj storiti z denarjem," je dejal, a se je na koncu odločil drugače. "Še vedno se moram uščipniti, da se prepričam, da ne sanjam," je povedal srečni najditelj. 

"Vem, kako je, če nekaj izgubiš in tega ne dobiš več nazaj," je dejal za WJRT. Vrnil se je v trgovino, kjer je kupil kavč in jih prosil, da ga povežejo s prejšnjim lastnikom. Uspeli so ga povezati z družino Newberry, ki je k njim pripeljala pohištvo iz dedkove hiše. Dedek je namreč decembra umrl. 

Kirby je denar vrnil Kim Fauth-Newberry, vnukinji prejšnjega lastnika kavča. Njegova gesta jo je presenetila in ganila. Da česa takega ne vidiš vsak dan, je pritrdil tudi poslovodja trgovine, v kateri je Kirby kavč kupi. Kirby pravi: "Dobro se počutim. Vem, da sem naredil prav."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 08:34 19.januar 2020.

    Nikoli več ne vrnem najdene denarnice. Prvič jo najdem na sedežni garnituri v čakalnici neke ustanove: lastnik jo je le izpulil iz mojih rok in niti hvala ni rekel. Drugič jo najdem na stopnišču st. bloka: lastnik je samo toliko ...prikaži več odškrnil vrata, da je pograbil denarnico in vrata zaloputnil. Nato že odhajajoč navzdol zaslišim klic: "Hej, pa je to ves denar?"

  • kapibara1 16:43 18.januar 2020.

    Kako je pa vnukinja njega presenetila.. ?? Po moje je to "Iz neba".. torej 50/50

  • porko2 15:55 18.januar 2020.

    Bedak!