Svet
12 ogledov

Dobiček na sekundo

dobicek_samsung Shutterstock/Žurnal24
V petih sekundah, v katerih ste prebrali ta stavek, je Samsung zaslužil neverjetnih 24.136 evrov.

Da izpostavi ogromne količine denarja, ki jih služijo največja tehnološka podjetja na svetu, je britanska spletna stran za varčevanje denarja Happier izračunala zaslužek podjetij na sekundo. Daleč pred vsemi vodi korejsko podjetje Samsung s kar 4.827 evri na sekundo.

Na lestvici so poleg Samsunga proizvajalci telefonov Apple, Nokia in BlackBerry – ta je na dnu lestvice z relativno majhnim dobičkom 153 evrov na sekundo – ter proizvajalci strojne in programske opreme Microsoft, Google, HP, Dell, Foxconn, IBM, Oracle in Cisco. Po grafiki sodeč Microsoft s 1.735 evri služi več kot Google, ki zasluži 1.394 evrov na sekundo.

Eno družabno omrežje

Z zaslužkom 171 evrov na sekundo je Facebook edino družabno omrežje na seznamu, Amazon pa edini spletni trgovec, in sicer s 1.485 evri. BlackBerry, Nokia in Facebook so edina podjetja na seznamu, ki zaslužijo manj kot tisoč dolarjev (744 evrov) na sekundo.

Komentarjev 1
  • YASSIR 12:20 15.november 2013.

    Zanimiva povezava če koga zanima katera delnica je letos pridobila več kot 300% je tehnološkopojdite na spodnji linkhttp://www.denarinfinance.com/?page_id=593in na vrhu tabele stolpec letos kliknite na puščico navzdol in se bo sortiralo