Svet
11 ogledov

Dobila 15 udarcev s sekiro in preživela

17-letna Gul Meena je preživela brutalen napad brata s sekiro. Družina jo je pri 12-letih poročila s 60-letnim moškim. Ta jo je po poroki ves čas tepel. Ker kljub njenim prošnjam ni prenehal, je zbežala z mladim Afganistancem.

Novembra lani ni mogla več prenašati bolečin, zato se je odločila, da temu naredi konec. Zbežala je z mladim Afganistancem v katerega se je zaljubila.

"Če bi se pritožila družini, bi me pretepli. Poudarili so, da je moje življenje v njegovi hiši. Večkrat sem se poskušala zastrupiti, vendar mi ni uspelo. Sovražila sem svoje življenje. Morala sem pobegniti," je Gul dejala za CNN.

Zbežala je kljub temu, da je vedela, da je beg velik greh. Vedela je, da jo bo iskala tako družina kot mož, a je potiho upala, da se to ne bo zgodilo. "Verjela sem v svetlo prihodnost".

Dobila je 15 udarcev s sekiro

Vse skupaj se ni izšlo tako kot si je želela. Po nekaj dneh jo je namreč našel brat. Najprej je s sekiro do smrti pokončal njenega fanta, nato pa je napadel še njo. Zadal ji je 15 udarcev s sekiro in jo pustil ležati v mlaki krvi. Imela je tako hude poškodbe glave, da so ji skozi lobanjo na plan silili možgani.

Družina se ji je odpovedala

Gul je imela srečo v nesreči. Življenje so ji rešili kirurgi iz medicinskega centra. Ker so se ji pakistanske oblasti in družina odpovedali so ji zdravljenje in zdravila plačali zdravniki v centru, piše CNN.

Po končanem zdravljenju pa ji je Združenje žensk Afganistana ponudilo nastanitev v zavetišču v Kabulu.

"Ko sem prišla v zavetišče sem se večkrat poskušala ubiti, a mi ni uspelo. Ko se pogledam v ogledalo, si na poškodovani del obraza vedno položim roko. Brazgotin se zelo sramujem, čeprav mi ljudje govorijo, naj ne počnem tega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.