Svet
25632 ogledov

Dobila nagradno potovanje, nato se je začela nočna mora

zapor rešetke Nino Verdnik
49-letna gospodinja je prebila sedem let v zaporu. Po nedolžnem.

Filmska zgodba ženske iz srbskega Požarevca Vase Radović, ki je sedem let prebila v zaporu v Peruju. Zgodba se je začela leta 2011, ko je dobila - kot pravi sama - nagradno potovanje v lažni nagradni igri. Vse z namenom, da bi prenesla drogo, piše srbski Blic.

Slednjo so ji v prtljago podtaknili ob njenem povratku, obsojena je bila na deset let zapora.

"V Peru sem odšla kot turistka 26. avgusta pred osmimi leti, potovanje sem dobila v okviru lažne nagradne igre. Vem, kdo je podtaknil drogo v mojo torbo, ta oseba je bila moj vodič, ves čas je imel moj potni list in vso dokumentacijo," je pred časom povedala preko video klica na srbski televiziji.

Zaradi lepega obnašanja so jo po sedmih letih izpustili, a od takrat se ni uspela vrniti domov. "Pomilostil me je predsednik. Hvaležna sem, v zapor so prihajali na obisk, vse ambasade vedo, da sem nedolžna in da sem odsedela kazen, ki bi pripadala nekomu drugemu."

Ko so jo izpustili, ni imela ničesar, priložnostno je opravljala dela, da je preživela, denarja za letalsko karto ni mogla prihraniti. Na pomoč so ji priskočili domači in prijatelji, ki so zbrali 1200 evrov za letalsko karto. Čakati je morala na potni list in zaradi zapletov ji je medtem vozovnica propadla.

Da je vendarle lahko kupila novo, so denar zbrali meščani Požarevca. Srbkinja se je danes zjutraj vrnila domov. Komentirala je le, da je presrečna in da komaj čaka, da vidi svoje hčerke.

tovornjak Velika Britanija Svet Pri Slovencu v Veliki Britaniji odkrili več kilogramov drog

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • malarin 08:48 13.september 2019.

    Pričakujem, kakšno novico od naših sosedov Avstrijcev, Italijanov . . .