Svet
8 ogledov

Dobitek za brezposelne

Sreča je tokrat pomahala nekdanjemu brezdomcu. Žurnal24 main
Deset delavcev se je razveselilo dobitka, potem ko so izvedeli, da bodo ob službo.

Skupina 18 delavcev družbe Smart Technologies iz Ottawe v Kanadi je na loteriji zadela sedem milijonov dolarjev oziroma slabih pet milijonov evrov. Deset med njimi jih je pravkar izvedelo, da bodo izgubili službo.

Eden izmed njih, Collin Willard, se je prejšnji teden po odsotnosti z dela zaradi težav s hrbtenico ravno vrnil v službo, ko ga je na mizi čakal papir z odpovedjo zaposlitve. Družba, v kateri je delal sedem let in pol, je namreč odpustila 200 delavcev.

"Pogledal sem številke in moral sem poklicati še druge, naj preverijo, ali prav vidim," je dejal kanadskim medijem. "Ko so pritrdili, sem se začel tresti in hitel pripovedovati ljudem, kaj se je zgodilo. Nihče mi ni verjel," je dodal. Kot pravi, bodo zdaj lahko ostali doma in premislili glede načrtov za prihodnost.

Zveza loterije Kanada je dobitek potrdila in sporočila, da si zmagoviti listek deli skupina iz Ottawe. Vsak med njimi bo dobil 400 tisoč kanadskih dolarjev oziroma slabih 300 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.