Svet
5 ogledov

"Dobro se počutim, ker nisem izoliran"

Papež Vatikan EPA
Papež Frančišek je svojemu dolgoletnemu prijatelju, duhovniku v argentinskem mestu La Rioja Enriqueju Rodriguezu - Quiqueju, poslal pismo. V njem je zapisal, da poskuša živeti normalno življenje.

Pismo je objavil argentinski portal Clarin.com, mi pa ga v prevodu objavljamo le del.

Dragi Quique,

danes sem dobil tvoje pismo, ki si mi ga poslal 1. maja. Zelo sem ga bil vesel. Tvoja zgodba o praznovanju dneva župnije mi je prinesla novo upanje /… / Poskušam se vesti in delovati, kot sem to počel v Buenos Airesu, saj bi bilo to, da se zdaj spremenim, smešno.

Nisem se želel preseliti v Apostolsko palačo. Tja grem le na avdience in delo. Ostal sem v domu Svete Marte, kjer smo stanovali med konklavom. Tu živijo škofi, duhovniki in laiki. Ljudje me tako lahko vidijo in tukaj lahko živim normalno življenje: maša zjutraj, jem skupaj z vsemi drugimi za isto mizo. Dobro se počutim, ker nisem izoliran. Quique, prosim te, pozdravi v mojem imenu vse v župniji. Prosim te, moli zame in prosi tudi druge, naj molijo zame. Pozdravi Carlosa in Miguela. Naj te gospod blagoslovi in Sveta devica varuje.

Bratski pozdrav,

Frančišek

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.