Svet
14054 ogledov

Dodatna težava ob hudem požaru na Pagu

Kanader v akciji Hrvoje Jelavić/Pixsell
Med gašenjem požara na Pagu se je eden od hrvaških kanadarjev, ki so pomagali pri gašenju pri Zrćah, zaletel v jato galebov in se pri tem poškodoval. Pilot se je s poškodovanim kanaderjem nemudoma vrnil v zadarsko bazo, kjer plovilo zdaj čaka na popravilo.

Eden od hrvaških kanadarjev je na prisilnem počitku, potem ko se je med gašenjem požara pri Zrćah zaletel v jato galebov, danes poroča hrvaški spletni časopis Jutarnji list. Nemudoma po trku z jato ptic se je kanader vrnil v bazo v Zadar, tam pa čaka na popravilo, ki ga bo izvedli mehaniki Letalskega tehničnega centra Velika Gorica.

Strokovnjaki upajo, da galebi ob trku s plovilom niso prišli vse do motorja, saj bi v primeru poškodb le-tega popravilo bilo dolgotrajno, kar pomeni, da bi bil eden od hrvaških kanaderjev vsaj začasno neuporaben. To pa ob divjanju požarov na Hrvaškem v zadnjih tednih vsekakor ni dobra novica za naše južne sosede, niti za številne Slovence, ki te dni dopustujejo na Hrvaškem ali pa se tja šele odpravljajo. Hrvaška sicer to poletje razpolaga s petimi (od šestih) kanaderji za gašenje požarov.

Sicer pa smo bili danes zgodaj zjutraj priča izjemno dramatičnim prizorom na Pagu, ljudje so kar po cesti bežali pred hudim požarom v priljubljenem letovišču za mlade – Zrćah, ki pa je tudi zavoljo pomoči kanaderjev zdaj že omejen. 

*Fotografija je simbolična

požar Ogenj Svet Dramatični posnetki: Velik požar na Zrćah, ljudje bežijo
Komentarjev 3
  • Ender3 14:04 09.avgust 2022.

    Hrvati so sami sebi ena velika težava. Ciganska posla, Milanoviču se bo zopet odtrgalo s kritiko obrambnega ministra.

  • jakec1575 13:38 09.avgust 2022.

    mlade drkađije so metali skozi okno čike, morda baklje. tem umsko zaostalim party zverem odpovejo v zrčah še tisti 2 delujoci mozganski celici. čudim se, da ni več teh pozarov.

  • Luksi 12:56 09.avgust 2022.

    Glede na to, da so Hrvati nam pomagali, bi bilo pošteno, da mi zdaj pošljemo kakšen helikopter