Svet
4 ogledov

Dojenček 48 ur preživel na drevesu

Veliko trupel še vedno leži na prostem, preživeli jih poskušajo pokopati čim več Žurnal24 main
Upanja za pogrešane po uničujočem cunamiju vse manj. Kljub temu pravi čudež: po 48 urah na drevesu našli preživelega dojenčka.

18-mesečnega dečka je našel 10-letnik, poročajo spletne strani The Suna. Odpeljali so ga v bolnišnico, pričakujejo pa, da bo popolnoma okreval. Vendar pa so trimetrski valovi ubili njegove starše.

Za 300 vse manj upanja
Kljub tej razveseljivi novici pa upanje v Indoneziji vse bolj upada. Oblasti so potrdile, da je umrlo več kot 400 ljudi. Reševalci še niso dosegli vseh prizadetih vasi, skupno še naprej pogrešajo več kot 300 ljudi, vendar so možnosti, da bi jih našli žive, vse slabše. "Za dve tretjini mislimo, da so mrtvi, odneslo jih je morje ali pa so pokopani pod peskom," je za AFP dejal uradnik Ade Edward.

Ko so preleteli območje, so videli veliko trupel, ki ležijo na prostem, noge in roke molijo iz peska, veliko jih je na drevesih.

Ne morejo dostaviti pomoči
Tisti, ki jim je uspelo preživeti, pa se soočajo z novimi težavami: močan dež in visoka plima ovirata reševalce, da bi pripeljali pomoč izoliranim otokom Mentavai, ki ležijo zahodno od obale Sumatre in jih je cunami še najbolj prizadel. Pomoč jim zdaj nameravajo dostaviti po zraku, vendar nekateri poročajo, da nimajo dovolj helikopterjev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.