Svet
6960 ogledov

Dojenčica se po ugrizu psa bori za življenje

otrok bolnišnica
Dojenčico so s hudimi poškodbami glave prepeljali v bolnišnico, po tem, ko jo je ugriznil pes.

Zagrebški zdravniki so se več ur borili za življenje dojenčice, ki jo je doma ugriznil pes. Deklico so s hudimi poškodbami prepeljali najprej v bolnišnico v Koprivnici, od tam pa v zagrebško pediatrično kliniko. 

Kot so povedali zagrebški zdravniki, ima deklica na več mestih zlomljeno lobanjo, možganske krvavitve in poškodbe možganskega tkiva. Njeno stanje je še vedno kritično. 

argentinska doga | Avtor: Profimedia Profimedia
Policija še vedno preiskuje, kaj se je zgodilo. Deklica je poškodbe utrpela v petek okrog 14. ure, ko jo je napadla argentinska doga. Deklica naj bi bila v času napada v spalnici. 

Podrobnosti so še nejasne. Nekateri hrvaški mediji poročajo, da je deklica stara komaj 39 dni, drugi, da je stara 59 dni. Prav tako še ni jasno, čigav je pes, ki je deklico napadel. Medtem ko nekateri poročajo, da je lastnik psa dekličin oče, drugi navajajo, da gre za psa družinskih prijateljev. 

Za Jutarnji list je eden od meščanov rekel, da so slišali krike. "Slišal sem ženske, ki so kričali na pomoč. Nekdo je nato zavpil: 'Umakni ga! Me slišiš? Umakni psa!' Nismo vedeli, kaj se dogaja. Petnajst minut kasneje so prišli reševalci, za njimi pa še policija," je povedal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.