Svet
27 ogledov

Doktor Smrt je usodno zbolel

1/21
Žurnal24 main
Gunther von Hagens, bolj znan kot Doktor Smrt, je javnosti prvič sporočil, da boleha za Parkinsonovo boleznijo. Ko bo umrl, želi, da njegovo telo razstavijo.

Gunther von Hagens je postal svetovno znan zaradi svojih razstav Body World, na katerih predstavlja preparirana in plastificirana človeška, pa tudi živalska trupla v različnih oblikah in držah. Tik pred novim letom je medijem razkril skrivnost, ki so jo njegovi najbližji vedeli že nekaj časa – simptomi Parkinsonove bolezni so vse hujši. "Roke se mi tresejo, spotikam se kot otrok, jezik postaja vse manj vodljiv," pojasnjuje kontroverzni znanstvenik.

65-letni von Hagens je za Bild am Sonntag povedal, da so mu diagnozo postavili pred dvema letoma, pred letom pa je, raje kot da bi jemal tablete s stranskimi učinki, šel na operacijo, med katero so mu v glavo vstavili dve elektrodi. Na ta način lahko še vedno kolikor toliko normalno opravlja svoje vsakdanje naloge. "Ko povečam tok med elektrodama, so moji gibi čvrsti, a takrat le stežka govorim. Ko tok zmanjšam, lahko govorim, a moram skriti svojo tresočo levico," pojasnjuje tegobe, s katerimi se danes sooča.

Znanstvenik, ki se mu želja, da bo tako kot njegov 95-letni oče na stara leta vozil kolo in brskal po internetu, očitno ne bo izpolnila, si pripisuje še pet let, v katerih bo uspel obdržati nadzor nad svojim telesom. Ko bo umrl, si želi, da njegovo truplo postavijo ob bok njegovim "strankam" v matičnih prostorih njegovega znanstvenega podjetja v nemškem Gubnu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.