Svet
912 ogledov

Dolg v bivši Jugi in danes

denar Shutterstock
V relativno kratkem času so republike nekdanje Jugoslavije uspele ustvariti višji zunanji dolg kot ga je leta 1988 beležila nekdanja Jugoslavija.

O vse večji zadolženosti držav nekdanje Jugoslavije so se razpisali na Twitterju, pri čemer je treba številke jemati z rezervo, pišejo pri srbskem Mondu. Na socialnem omrežju se je namreč pojavila primerjava podatkov o zunanjem dolgu držav v letu 1988 in leta 2010. Tam je zapisano, da je dolg celotne Jugoslavije leta 1988 znašal 13,6 milijarde dolarjev, medtem ko se je leta 2010 številka povzpela na 184 milijard dolarjev.

Srbski medij poudarja, da je bil zunanji dolg leta 1988 državni dolg, medtem ko danes govorimo o dolgu države in zasebnega sektorja. Čeprav številke objavljene na Twitterju ne držijo v celoti, so se države nekdanje Jugoslavije od razpada zadolžile za 154,85 milijarde dolarjev. Neslavno prednjačita prav članici EU Slovenija in Hrvaška, kjer govorimo o dvajsetkrat oz. trinajstkrat višjem dolgu.

Komentarjev 4
  • Ludvik Miholic 19:26 28.april 2016.

    ojej od kot si se ti pobral jas nisem cetnik pa mrzim slovenijo ker sem prekmurec in slovenija je naredila Prekmurje drugo kosovo in ce nepoznas zgodovine raje zapri svoj g.... samo pogledaj zakaj je leta 1918 koroska zapustila slovenijo ...prikaži več reves nevem kdaj si prisel na ta svet

  • malonaokoli 09:43 28.april 2016.

    je pa zanimivo, kaj vse je Jugoslavija sezidala v Sloveniji za posojilo in kaj je sezidala samostojna Slovenija za najeta posojila...kolikor vidim stojijo samo poslovne zgradbe za DU, tovarne so pa propadle z prevzemi managerjev iz Gazele in Akademije.

  • privat 07:57 06.december 2013.

    ah dej no...kaj bi ti živel pod četniško zastavo?? cilj je bil da bi vsak narod odločal o svoji usodi in to se ni dopadalo četniški zvezi ...njihova zveza pa je povročila te kraje in nas pripeljala v bedo...!! Samo ...prikaži več poglej gdo je član kake zveze in vse ti bo jasno!!