Svet
8 ogledov

Dolge ure med pločevino

Mexico City
1/9
EPA
Na vrhu lestvice desetih mest, kjer ljudje največ časa porabijo v zastojih v času prometnih konic, je Istanbul.

Ste kdaj nejvolnji, ko se znajdete v prometnem zastoju? Naj vas potolažimo - trpite manj, kot vozniki v Istanbulu, ki je na vrhu lestvice po prometnih zastojih. Cesta, ki z mostom povezuje Evropo in Azijo, je v prometnih konicah ena najbolj zasedenih na svetu. Vozniki tega mesta v povprečju v prometnih zastojih preživijo 125 ur vsako leto, kar je približno pol ure na dan.

Na drugem mestu lestvice je Moskva, kjer so prometni zastoji običajni tudi izven prometnih konic. Na tretjem mestu je še eno rusko mesto - Saint Petersburg, kjer vozniki v zastoju prebijejo povprečno 110 ur na leto. Slabe so tudi prometne razmere v Mexico Cityju, Čongingu na Kitajskem, brazilskem Recifeju, v glavnem mestu Romunije Bukarešti, v Riu de Janeiru, kjer se je stanje zaradi investicij v infrastrukturo zaradi Svetovnega pokala leta 2014 izbooljšala, Šenzenu na Kitajskem ter v zadnjem na lestvici desetih, Los Anegelsu.

Komentarjev 1
  • antitrust 17:07 04.april 2015.

    Največji zastoj pa je Črni na Koroškem, kadar Tina praznuje osvojitev kristalnega globusa..Tako, da letos je bilo malo manj ljudstva :)