Svet
22 ogledov

Dom kopilota Andreasa Lubitza Google zameglil

Dom Andreasa Lubitza Google Street View
Google Maps se je odločil zamegliti fotografijo doma Andreasa Lubitza, kopilota letala družbe Germanwings, ki naj bi pred tednom dni namerno povzročil njegovo strmoglavljenje.

Če preko Google Street View skušate najti stanovanje kopilota Andreasa Lubitza v Düsseldorfu, najdete le zamegeljeni kvadrat. Zakaj so se odločili za takšno potezo, pri Googlu še niso pojasnili.

Leta 2010 so Nemci dobili priložnost za zamegljitev fotografij svojih domov na Googlovih zemljevidih, vendar se je za to potezo odločilo le 3 odstotke lastnikov.

Brišejo Facebook profile

Nemški zakon o varovanju zasebnosti je eden izmed najbolj strogih na svetu; ravno ta zakon pa pri Lufthansi obračajo v svoj prid, ko se zagovarjajo, kako to, da niso vedeli za zdravstveno stanje enega svojih kopilotov, ki naj bi se v preteklosti zdravil za depresijo tudi tudi zaradi nagnjenosti k samomoru. Letalska družba poudarja, da zaradi zakona o varovanju zasebnosti in varovanju zaupnosti med zdravnikom in pacientom za njegove težave enostavno niso mogli vedeti.

Ravno tako so se ponesreči letala, ki ga je v steno francoskih Alp pred tednom dni pognal kopilot Lubitz, nekateri od njegovih sorodnikov odločili izbrisati svoje Facebook profile, da bi tako ohranili svojo zasebnost.

PREBERITE ŠE:

- Zdravil se je zaradi samomorilnosti

- Nove podrobnosti tragičnega leta: panika zadnjih petih minut

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:58 31.marec 2015.

    čudi me da niso Nemci naredil preprost zakon ki bi preprečil take nesreče. Pač da zdravnik presodi če je nekdo sposoben za letenje al pa ne (prej se pa naj pač določ okvirne parametre v katerih primerih je nekdo sposobn ...prikaži več in kdo ne) in potem samo to pove če nekdo ustreza za pilota al pa ne letalski družbi. Sj ne rab govorit kaj pa zakaj pa kako. Sam če je primern al ni.

  • marabunta 10:29 31.marec 2015.

    uh, kakšne "pametne" poteze, ko se sedaj brišeš.....zasebnost imaš, če se ne pojavljaš na vseh možnih forumih, to je to !....