Svet
12 ogledov

Dominique Strauss-Kahn ni kriv zvodništva

Dominique Strauss-Kahn Reuters
Francosko sodišče je oprostilo nekdanjega šefa Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiquea Strauss-Kahna obtoženega zvodništva

Nekdanjega šefa Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiquea Strauss-Kahna je sodišče v Lillu oprostilo vseh obtožb glede organiziranja zabav s prostitutkami v Franciji, Belgiji in Združenih državah Amerike, med njimi tudi obtožb glede zvodništva. Strauss-Kahnu in še 13 soobtoženim je sodišče očitalo, da so zabave organizirali in prostitutkam za usluge tudi plačevali.

Strauss-Kahn, ki je priznal, da se je zabav udeleževal, je odločitev sodišča pozdravil, saj je vseskozi zatrjeval, da ni vedel, da so ženske, ki so udeleževale zabav prostitutke. Prostitucija v Franciji ni kriminalizirana, kaznivo pa je zvodništvo, za katerega je zagrožena kazen do desetih let zapora. 

Obtožen tudi spolnega napada

Nekdanji prvi mož Mednarodnega denarnega sklada pa je bil pred časom obtožen tudi spolnega napada na sobarico Nafissatou Diallo v newyorškem hotelu Sofitel, a sta se po 18-mesečni pravni sagi dogovorila za izvensodno poravnavo. Obtožbe pa so Strauss-Kahnu, ki je veljal za najverjetnejšega kandidata francoskih socialistov na predsedniških volitvah leta 2012, malodane uničile ves ugled in možnost politične kariere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.