Svet
13 ogledov

Domov kličemo, mar ne?

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Gostovanje. Če nameravate iz Hrvaške veliko klicati, vam različne možnosti ponujajo tudi naši operaterji.

Mobitel bo s 1. julijem poenotil tarifo za klicanje iz naročniških in predplačniških paketov, cene klicev v Slovenijo pa bodo enake iz vseh hrvaških omrežij. Klici za naročnike bodo tako za okoli deset centov dražji, za predplačnike pa se bodo za ravno toliko pocenili.

Od omrežja neodvisne in nekoliko višje cene kot do zdaj veljajo tudi za Debitel, a ponudnik ni izenačil cene za predplačnike in naročnike. Simobil in Tušmobil imata cene enake kot lani, pri čemer zadnji letos nima posebnih akcij za Hrvaško.

Velja le za klasične
Vipme international. Klici v Slovenijo za 14 centov s hrvaškega paketa, o katerem smo pisali prejšnji teden, veljajo le za stacionarna omrežja. Na drobni tisk so nas opozorili iz Izimobila.

Primerljiv s hrvaškimi
Je pa akcijo za klice iz Hrvaške pripravil predplačniški Izimobil. S paketom Izi brez meja, ki s SIM-kartico stane 4,5 evra, prinese pa dva evra dobroimetja, bo iz omrežja Tele2 v Slovenijo mogoče klicati za slabega pol evra na minuto. Cena klica bo tako primerljiva s hrvaškimi predplačniškimi karticami.

Svet in Komunikator
Posebni ponudbi imata tudi Simobil in Mobitel. Pri prvem lahko vključite tarifo Svet, pri kateri za minuto klica iz Hrvaške v Slovenijo plačate le 20 centov, boste pa za sámo vzpostavitev dohodnih in odhodnih klicev plačali po 90 centov. Če imate na voljo internet, lahko iz tujine kličete tudi z novo Mobitelovo storitvijo Komunikator. Ta je pri nekaterih paketih brezplačna, klici prek nje pa se zaračunavajo po enaki tarifi kot klici v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.