Svet
150 ogledov

Donald mlajši priznal stike z Rusi

Donald Trump jr
Najstarejši Trumpov sin je priznal, da je imel v predvolilnem času stike z rusko odvetnico.

Donald Trump mlajši se je junija lani srečal z rusko odvetnico Natalijo Veselnickajo, ki je povezana s Kremljem, je v nedeljo poročal časnik New York Times. Obljubila naj bi mu informacije o demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton, ki bi pomagale kampanji njegovega očeta.

Donald mlajši je srečanje priznal, kakor tudi to, da mu je Rusinja obljubila informacije v pomoč očetu. Ni pa priznal, da mu je obljubila informacije o povezavah med ljudmi iz kampanje Hillary Clinton in Rusi, kot je poročal New York Times.

Do sestanka, ki sta se ga udeležila tudi Trumpov zet Jared Kushner in takratni šef kampanje Paul Manafort, je prišlo, vendar pa je Donald mlajši dejal, da je hitro postalo jasno, da ne bo prinesel koristnih informacij in so sestanek hitro končali. "Njene izjave so bile nedoločne, dvoumne in niso imele nobenega smisla," je sporočil in dodal, da naj bi Veselnickaja želela govoriti o posvojitvah ruskih sirot v ZDA, ki so se prekinile leta 2009, ko so ZDA uvedle sankcije proti Rusiji zaradi Ukrajine.

Odvetnica zanika, da bi govorili o kampanji

Veselnickaja sama je v soboto v izjavi, ki jo navaja New York Times, dejala, da na srečanju niso razpravljali "o povsem ničemer glede predsedniške kampanje", povzema britanski BBC.

Kot je pisal ameriški časnik, ki je o srečanju sprva poročal v soboto, nato pa še v nedeljo, naj bi šlo za prvo javno potrjeno srečanje med ruskimi predstavniki in predstavniki Trumpovega ožjega kroga glede volitev.

Ameriški obveščevalci so lani sporočili, da se je Rusija po navodilih iz Kremlja aktivno vpletala v ameriške volitve s hekerskimi vdori in širjenjem lažnih informacij, domnevno z namenom pomoči Donaldu Trumpu. O tem poteka preiskava FBI oziroma posebnega tožilca Roberta Muellerja in več kongresnih preiskav.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.