Svet
627 ogledov

Donald Trump se je pritožil, trdi, da je ne pozna

Donald Trump Epa
Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump se je pritožil na sodbo, po kateri bi moral kolumnistki E. Jean Carroll plačati pet milijonov dolarjev zaradi spolne zlorabe in obrekovanja.

Pritožba je sledila pisni sodbi sodnika Lewisa Kaplana, ki je potrdila odločitev porote. Donald Trump še vedno trdi, da spolnega napada ni bilo, prav tako tudi, da tožnice ne pozna. Vendar pa jo je med četrtkovo javno tribuno na televiziji CNN ponovno užalil in ni izključena nova tožba.

E. Jean Carroll | Avtor: Epa Epa
E. Jean Carroll je trdila, da jo je Trump spomladi leta 1996 posilil v veleblagovnici Bergdorf Goodman v New Yorku, nato pa jo je obrekoval. Med žaljenjem je celo izjavil, da ni njegov tip, kar ga je drago stalo. Med zaslišanjem pred sodnim procesom je namreč Carroll na fotografiji "prepoznal" kot svojo drugo soprogo Marlo Maples.

Čeprav je porota ugotovila, da jo je Trump spolno zlorabil, kar zadostuje za njegovo odgovornost za telesno poškodbo, porota ni sprejela njene trditve, da jo je tudi posilil.

Med sojenjem je Carroll priznala, da je registrirana demokratka in da meni, da je bil Trump grozen predsednik, vendar je trdila, da njena politična stališča nimajo nobene zveze z njenim primerom.

"Ne obračunavam s politiki," je v pričanju izpostavila Carroll. "Poravnavam osebne račune, ker me je večkrat označil za lažnivko, kar je res uničilo moj ugled. Sem novinarka - edina stvar, ki jo moram imeti, je zaupanje bralcev," je dejala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Kmodri 09:06 12.maj 2023.

    Trumpa zapret, ključ pa vreči proč!

  • Plavi-mil 09:02 12.maj 2023.

    Leta 96 naj bi jo posilil v veleblagovnici, kje na ženskem stranišču ali v kabini za pomerjanje, halo, kaj je pa delala do danes? Sicer je pa tale radodajka zelo podobna naši nacistični MSM presstitutki, katera danes sedi v DZ ...prikaži več , vsi pa vemo, da je laž nesmrtrna duša levičarjev, če jih kdo ograža, sprožijo lažnjive afere, enake metode se poslužujejo povsod, tudi pri nas.

  • Jernej65 09:01 12.maj 2023.

    Kam gre ta Amerika. Dva senilneža bosta glavna kandidata za predsednika. Resno me skrbi, da Tramp ne prepozna niti svoje žene, Biden pa ne svojega sina.