Svet
12 ogledov

Donald Trump za tvitanje iz predsedniškega računa uporabljal zasebni elektronski naslov

Donald Trump Žurnal24 main
Kot razkriva tehnološka spletna stran Tech Cruch, se je ekipi novega predsednika Donalda Trumpa že zgodil prvi tehnološki varnostni zdrs. Uradni Twitter račun so upravljali kar z zasebnega naslova.

Nerodna varnostna napaka. Administracija novega predsednika ZDA Donalda Trumpa je uradni Twitter račun predsednika z uporabniškim imenom POTUS upravljala z zasebnega elektronskega naslov. Kot je ugotovil novinar tehnološke strani Tech Crunch so uporabili kar gmailov e-naslov. 

Iz začetnik inicialk je mogoče sklepati, da ne gre za Trumpov osebni naslov, ampak naslov njegovega predstavnika za družbena omrežja Dana Scavina Jr.

Kot navaja novinar Devin Coldewey, v večini primerov izbira elektronskega naslova ni vprašljiva. A v tem primeru gre za uradni račun, ki ne bi smel biti povezan z zasebnimi naslovi, kot je na primer POTUS. "Ni enako, kot če bi uporabil zasebni strežnik za uporabo zaupnih dokumentov, a to vseeno dokazuje pomanjkljivost na področju varnosti, ki ni pomirjujoča za nekoga, ki ravno začenja funkcijo, v času kibernetskih vojn," je še zapisal novinar, ki je Trumpovo početje primerjal z dejanji nekdanje državne sekretarke Hillary Clinton, ki je z uporabo zasebnega strežnika samovoljno kršila pravila glede varnosti komunikacij.

V Trumpovi administraciji se na opozorila javno niso odzvali, a so že ukrepali. Ob našem preverjanju dejstev, nekaj urah po objavi prispevka, so naslove že nadomestili z uradnimi.

A tudi to nerodno razkritje varnostne napake bi lahko administracija preprečila zgolj z enim samim klikom. Twitter v nastavitvah omogoča, da svojim podatkom dodate še dodatno varnostno plast, preden lahko zaprosite za pozabljeno varnostno geslo, ki deloma razkriva podatke vašega elektronskega naslova.

Twitter običajno razkrije prvi dve črki naslova in domeno, zato je nepridipravom pogosto precej enostavno uganiti vaš e-naslov.

a | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.