Svet
5903 ogledov

Donaldu Trumpu poslali smrtonosen ricin

Donald Trump Epa
Beli hiši so poslali paket s strupenim ricinom, so v soboto poročali ameriški mediji.

Po poročanju televizijske mreže CNN je bila pošiljka naslovljena na ameriškega predsednika Donalda Trumpa, časnik New York Times pa piše, da je bila poslana iz Kanade. Bela hiša navedb o pošiljki še ni komentirala.

Pošiljko so prestregli v vladnem centru za distribucijo pošte preden je prispela v Belo hišo, poročanje medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.

Ameriška tajna služba je o primeru uvedla preiskavo ter preverja, ali so bile morda podobne pošiljke poslane tudi na druge naslove, poroča CNN.

covid-19 Visoke kazni Svet Za kršitev izolacije kar 11.000 evrov kazni

Bela hiša navedb po pošiljki še ni komentirala. Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI pa je v odgovoru na vprašanje o pošiljki sporočil, da skupaj s tajno službo in pošto preiskuje sumljivo pismo, ki so ga prejeli v vladnem poštnem centru. Kot so kasneje na FBI potrdili za francosko tiskovno agencijo AFP, pošiljka trenutno ne predstavlja grožnje varnosti.

Ricin je 6000-krat bolj smrtonosen od cianida, za zdaj pa zanj še ne obstaja nobenega protistrupa. Pridobivajo ga iz semen ricinusa ali kloščevca.

Trgovanje in ravnanje s substancami ricina je omejeno v skladu s konvencijo o prepovedi razvoja, proizvodnje, kopičenja zalog in uporabe kemičnega orožja ter njegovem uničenju iz leta 1997.

Trgovina z mobilnimi telefoni Opozorila Zdravje Nemška študija: sevanje telefonov ni tako nedolžno
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.