Svet
7 ogledov

Dopoldne le posnetki, primerni otrokom

Ni nemogoče, da Italijani zaradi stroge zakonodaje ostanejo odrezani od svetovni Žurnal24 main
Italijanska vlada pripravlja zakonodajo, po kateri bodo YouTube in podobni spletni servisi podvrženi enakim pravilom kot televizijske postaje.

Italijanska vlada skuša sprejeti direktivo, po kateri bi vsaka spletna stran z video vsebinami, nad katerimi ima kakršen koli uredniški nadzor, spadala v kategorijo ponudnikov avdiovizualnih storitev. Italija o zakonodaji razmišlja predvsem zaradi zaščite avtorskih pravic.

Tako bi bila spletna stran dolžna v 48 urah od morebitne pritožbe na določen video le-tega umakniti, plačati bi morala dodatne davke. Po poročanju endgadget.com bi morale strani, kot je YouTube, celo poskrbeti, da posamezne za otroke neprimerne vsebine ob določenih urah niso predvajane.

Še več – YouTube bi moral za delovanje v Italiji pridobiti televizijsko licenco.

Google se sklicuje na Bruselj
"Ko so o direktivi razpravljali v Bruslju, so prišli do zaključka, da vsebine, ki jih objavljajo uporabniki sami, ne smejo biti regulirane na enak način kot klasične televizijske vsebine," so se na napovedi italijanske vlade za readwriteweb.com odzvali pri Googlu.

"Uporabnikom bi tak ukrep bistveno zakompliciral uporabo spletnih strani, ki jim omogočajo objavljanje videoposnetkov," dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.