Svet
13 ogledov

Doslej iskali na napačnem kraju?

Območje iskanja se je pomaknilo bližje Avstraliji EPA
Preiskovalci so spremenili lokacijo iskanja pogrešanega malezijskega letala. Novi podatki namreč kažejo, da je letalo družbe Malaysia Airlines letelo hitreje, kot so sprva mislili, in tako prej ostalo brez goriva ter strmoglavilo.

Iskanje izginulega malezijskega letala se je po novi analizi njegove poti pomaknilo za okoli 1.100 kilometrov severovzhodno od trenutnega območja iskanja, so sporočile avstralske oblasti. 

"Novi podatki temeljijo na analizi radarskih podatkov med Južnokitajskim morjem in Malaško ožino, preden se je radarski stik izgubil," je sporočil Avstralski urad za varnost v pomorstvu (Amsa). Glede na nove ugotovitve je nesrečno letalo potovalo hitreje od prvotnih ocen, zaradi česar je prej ostalo brez goriva in tudi v Indijski ocean strmoglavilo prej.

Zapravljali čas? 

"Za iskalne in reševalne akcije ni to nič nenavadnega," je zatrdil John Young z Amse in tako zavrnil namigovanja, da so z iskanjem na prvotnem območju zapravljali čas. "Delali smo na podlagi informacij, ki smo jih imeli tisti trenutek," je dodal. 

Novo območje iskanja meri približno 319.000 kvadratnih kilometrov in leži okoli 1.850 kilometrov zahodno od Pertha. Pred tem so letala in ladje iz več držav razbitine iskali približno 2.500 kilometrov zahodno od avstralskega mesta.

Reševalci zdaj pričakujejo boljše vreme, prav tako pa bodo imeli več časa za iskanje, saj je območje bližje Avstraliji. Na pot se je že podalo deset letal, od tega kar devet vojaških, in šest ladij. 

Komentarjev 5
  • Žurnalček 19:54 28.marec 2014.

    Pravijo da jih je satelit posnel. V redu. Sledi edino logično vprašanje . Kaj je ta satelit izgubljen v vesolju in ne ve kje je , nima GPS da ne more dati v km točno lokacijo razbitin. Razbitine so lahko ...prikaži več že v teh 14 dneh 1000km od kraja padca . Išče se skrinja , ki je potonila na mestu padca in to jih interesira , ne pa smeti. Smeti samo tolko , da lahko rečejo in da vedo , da je avion res padel v Tihi in ne v kakšno burmansko đunglo.

  • zdrej 09:33 28.marec 2014.

    Tudi če danes najdejo razbitine na površju, še ne bodo našli letala, ker ga sigurno ni tam. Treba še je upoštevati tokove. Upam pa da najdejo čimprej.

  • zdrej 09:29 28.marec 2014.

    Ne bit preveč pameten. Namreč iz komentarja se dere "Nimam pojma kaj govorim". Če bi se ti vsaj konkretno sanjalo o tematiki, bi bil tiho. Tu se gre za "velike pare" in posledično za varnost, ter za svojce. Lastnikom družbe, ...prikaži več še bolj pa Boeingu, je pomebno da najdejo letalo, ugotovijo vzrok in po možnosti izločijo tehnični fail. Če dam samo primer, si poglej rezultat analize AF447, koliko časa so porabili, da so prišli do črne skrinjice. Ni poceni tako iskanje. Torej, če toliko obvladaš, jim pojdi razloži.