Svet
42818 ogledov

Dostavljavcu Wolta dala napitnino, on pa jo je brez sramu okradel

Dostavljalec Wolta zasačen pri kraji Facebook
Hrvaško pretresa brezsramna kraja, ki pa ni ostala nerazrešena, saj je vse skupaj posnela nadzorna kamera.

Ena od prebivalk hrvaške Reke se je pritožila nad neprijetno izkušnjo z dostavljavcem Wolta, ki se ji je zgodila minuli četrtek. V zgradbi na območju Pećine je namreč prevzela naročilo, nato je dostavljavcu celo dala napitnino, naslednje jutro pa izvedela, da jo je oropal.

Že minuto po izročilu hrane se je namreč dostavljavec vrnil in ukradel njene stvari, ki so bile na stopnišču. Ni pa vedel, da ga snema nadzorna kamera, na posnetku se jasno vidi tatvina. Celoten posnetek kraje Woltovega dostavljavca je objavil reški portal Fiuman

Nesrečna Rečanka je za omenjeni portal potarnala, da ji je dostavljavec Wolta ukradel podvodno kamero in torbo, polno stvari. "Hrano sem naročila prek Wolta in dostavljavca spustila na stopnišče, da je prišel do mojih vhodnih vrat, kjer sem prevzela naročilo, nato pa se odpravila v stanovanje, medtem ko se je dostavljavec odpravil proti izhodu," je pojasnila Rečanka. 

Vendar pa dostavljavec ni zapustil zgradbe, saj brez pomoči stanovalcev ne bi mogel priti nazaj, zato je nekaj časa počakal pred vhodom, nato pa se vrnil nazaj in začel brskati po stvareh Rečanke, ki so bile shranjene pod stopnicami, in sicer so bile tam zaradi obnove.

S posnetka (glej vdelani video) je razvidno, kako dostavljavec brska po škatli, večkrat prižge luč in vzame podvodno kamero ter torbo, polno stvari. 

Rečanka je pojasnila, da mu je preko aplikacije dala 50 centov napitnine in najvišjo oceno. "Šele danes (v petek, dan po dostavi, op. p.) sem na kamerah videla, da je nekaj ukradel s stopnišča," je svojo neprijetno izkušnjo pripovedovala Rečanka.

"Žal nam je za incident, ki se je zgodil med dostavo naročila s platforme Wolt na območju mesta Reka. Takšno obnašanje dostavljavca, ki ne odraža trdega dela in poštenosti vseh naših partnerjev, ki vsakodnevno opravljajo naloge dostave za naše partnerje in uporabnike, ostro obsojamo. Žal kot platforma ne moremo vplivati ​​na odločitve in obnašanje nekoga. Wolt je sprožil interno preiskavo omenjenega primera in bomo kontaktirali uporabnika, lociranemu dostavljavcu pa smo že onemogočili nadaljnjo uporabo naše dostavne aplikacije. Vsem našim uporabnikom svetujemo, da se, če se kdaj znajdejo v podobni situaciji, prek aplikacije takoj obrnejo na Wolt Hrvatska, dogodek pa prijavijo policiji," so nam sporočili iz Wolt Hrvatska.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • linlina 02:18 24.april 2024.

    Zastonj upaš, sem že večkrat pisala o reklamah in nivoju kulture komentarjev, pa niti najmanjšega odziva.

  • Tomaz_321 05:55 21.april 2024.

    Predragi E-časopis Žurnal24.si... PROSIM vas, da pregledate Vašo spletno stran, saj ne deluje dobro. Vsakič, ko kliknem nanjo se mi brskalnik Chrome dobesedno sesuje in moram vse od začetka klikat! Pa ukinite že enkrat te spam nadležne reklame! Hvala!