Svet
713 ogledov

Dovolj čakanja, coca-cola in zloglasna voda se vračata na police

Coca Cola Pexels
Potem ko so trgovci na Hrvaškem v tem tednu panično umikali steklenice coca-cole s polic, pa danes prihaja novica, da se priljubljena pijača vrača na trgovske police. Prav tako voda Romerquelle.

Hrvaški mediji poročajo, da so iz skupine Fortenova sporočili, da na svoje trgovske police vračajo priljubljeno pijačo coca-cola. 

"Na podlagi obvestila državnega inšpektorata Republike Hrvaške, z dne 9. novembra 2023, in pisnega obvestila družbe Coca Cola, da je prejela informacijo o rezultatih poročil o testiranju Državnega inšpektorata Republike Hrvaške o nadzoru vzorcev svojih izdelkov, po katerem se vzorci štejejo za zdrave in s katerim družba potrjuje, da so vsi izdelki, ki jih proizvaja in distribuira Coca-Cola HBC Hrvaška, zdravi in ​​varni za uživanje, družbe Skupina Fortenova – Konzum, Velpro, Roto dinamic in Tisak – vračajo izdelke Coca-Cole v svoje prodajne kanale," so iz skupine Fortenova sporočili v sporočilu za javnost. 

Spomnimo: na Hrvaškem je ta teden zavladala panika zaradi več primerov domnevnih zastrupitev na različnih koncih države, ki naj bi jim botrovale kontaminirane brezalkoholne pijače. 

Na Reki so o zastrupitvi poročali v enem od gostinskih lokalov, ko je v soboto po zaužitju gazirane pijače Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 19-letnik zaradi opeklin požiralnika pristal v bolnišnici. Slednji je tudi najhuje poškodovan. Pri poškodbah v Zagrebu pa je šlo za coca-cole, kupljene v avtomatu oziroma v trgovini. 

Analiza pokazale le en primer nepravilnosti

Po poročanju hrvaške televizije HRT so objavljeni rezultati analize pokazali, da v coca-coli iz Zagreba in vzorcih pijače Römerquelle iz gostinskega lokala na Reki niso našli ničesar sumljivega. Drugače je bilo z analizo pijače iz plastenke, iz katere je pil omenjeni najstnik na Reki. Pri slednji so v Centru za forenzične preiskave Ivan Vučetić ugotovili, da je bila v pijači prisotna spojina, ki jo je moč najti v sredstvih za pranje ali odmaščevanje. Vrednost pH v močno bazični tekočini je znašala 13,6. V nekontaminiranih plastenkah iste vode je pH vrednost znašala 3,5.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.