Svet
19291 ogledov

Doživljenjski zapor za 25-letno Nemko. To je njen zločin.

zapor rešetke celica Profimedia Fotografija je simbolična.
Nemško sodišče se je odločilo za najvišjo kazen.

Sodišče v Nemčiji se je odločilo za kazen dosmrtnega zapora za 25-letno Sandro M., po poklicu vzgojiteljico. Policija jo je 19. maja lani pridržala zaradi sumljivih okoliščin smrti triletne deklice, ki je umrla v vrtcu v Viersnu medtem ko naj bi nanjo pazila 25-letnica. 

Kriminalist Guido Rosskamp je za nemške medije povedal, da so policisti v okviru preiskave prišli do grozljivih podatkov, da je do podobnih dogodkov v njenih delovnih okoljih prihajalo že prej. 

3-letna Greta je umrla dan preden naj bi omenjena vzgojiteljica zaključila s svojim delom v njenem vrtcu. Vzgojiteljica je poklicala reševalce in jim povedala, da naj bi imel otrok težave z dihanjem med spanjem. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je po dveh tednih umrla. Zdravniki so med drugim ugotovili tudi, da ima otrok po telesu več znakov nasilja. 

Preiskava je nato pokazala, da je deklica umrla zaradi posledic poškodb stiskanja prsnega koša med spanjem, preiskovalci pa so ugotovili tudi, da je do podobnih dogodkov prišlo že v več vrtcih, v katerih je 25-letnica delala pred tem. Med drugim je več otrok in staršev povedalo, da je tudi fizično nadlegovala njihove otroke.

Sama je nasilje zanikala, njeni odvetniki so napovedali pritožbo na odločitev. Po nemških zakonih ima sicer pravico do predčasnega odpusta po prestanih 15 letih v zaporu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • leonardo 13:15 06.marec 2021.

    Kjer je dim je tudi ogenj. Nič po 15 letih pomilostitve, če ji bodo to 100 % dokazali. Sicer pa takšen človek niti ne zasluži, da ga futraš 25 let.