Svet
12 ogledov

Drago prikrivanje homoseksualnosti

David Laws (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Odstop prvega ministra v novi britanski vladi. Izkoriščal davkoplačevalski denar, da bi prikril svojo spolno usmerjenost.

Britanski minister za zakladnico, liberalni demokrat David Laws, je odstopil po tem, ko je na dan prišlo njegovo nečedno ravnanje z davkoplačevalskim denarjem. Laws je namreč več let neupravičeno zahteval povračilo stroškov za najem sob, katerih lastnik je bil njegov partner.

V več letih naj bi dobil 47.100 evrov za povračilo stroškov, vendar je že obljubil, da bo denar vrnil. "Moja motivacija ves ta čas ni bila maksimizirati dobička, temveč le zaščititi najino zasebnost in prikriti lastno spolno usmerjenost," je pojasnil Laws in dejal, da svoje dejanje globoko obžaluje.

Prvi vrtinec mlade vlade

Gre za prvo afero v novi britanski vladi, ki jo vodi David Cameron.Ta je med predvolilno kampanjo obljublja, da bo obračunal z neupravičenim zaračunavanjem poslanskih stroškem. Več sto poslancev je davkoplačevalski denar med drugim izkoriščalo za plačevanje drugih hiš, vikendov, bazenov in celo pornografskih filmov. Štiri poslance čakajo kazenske tožbe.

Lawsa je nasledil demokrat Danny Alexander.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.