Svet
37410 ogledov

Drama na morju: otroci na sup deskah izginili pri Omišu!

Dalmacija Omiš Profimedia
Na dalmatinski obali so sprožili veliko iskalno akcijo, v kateri je sodelovala množica ljudi.

V nedeljo okrog 22. ure je policija v Omišu prejela obvestilo, da so pogrešani trije otroci, stari med 14 in 15 let. Šlo je za češke državljane.

Otroci so na območju Lokve Rogoznice na morje krenili na sup deskah in se precej oddaljili od obale. Kmalu nihče, niti njihovi starši, ni vedel, kje se nahajajo.

Takoj se je začela iskalna akcija. Vanjo so se vključili policisti, uslužbenci pristanišča, gasilci in celo gorska reševalna služba. S svojimi čolni so pomagali tudi lokalni prebivalci.

Malce po polnoči so gasilci v bližini vasi Pučišća na Braču našli pogrešane otroke. Še vedno so bili na sup deskah, vsi so bili v dobrem stanju.

"O izginotju otrok smo takoj obvestili policijo, tudi na Braču. Vedeli smo, da je možnost, da so se otroci namenili proti Braču," so po koncu iskalne akcije zapisali na splitsko-dalmatinski policijski upravi.

Dodali so še, da so v preiskavi sodelovali tudi češki policisti, ki so bili ves čas iskalne akcije v stiku s starši izgubljenih otrok.

Komentarjev 5
  • bljitva 12:24 18.julij 2022.

    kaj je žurnalovčki a zmanjkalo pomebnih novic, da morte poročat o nekih lokalnih zakotnih novičkah iz sosednje države, ki nobenega v Slo ne zanimajo?

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 10:51 18.julij 2022.

    v mojih cajtih smo šli na morje ,nekaj dni niso vedeli ne kje sem niti kam in kako ,pa se ni nobeden sekiral,danes pa se ne javiš na mobi in cel urnebes