Svet
20 ogledov

Drama s talci: storilec dejanje načrtoval

Drama s talci v Nemčiji. EPA
Po navedbah tiskovnega predstavnika nemške policije je moški, ki se je v sredo v Karlsruheju zaprl v stanovanje in za talce vzel več ljudi, 53-letni Francoz. Alzačan, ki se ni želel izseliti iz stanovanja, je najprej ubil štiri talce, nato pa je sodil še sebi.

Policija je vdrla v stanovanje nekaj ur po začetku drame s talci in našla pet trupel, eno od njih naj bi pripadalo ugrabitelju. Po navedbah tiskovnega predstavnika policije je jasno, da je storilec Francoz iz Alzacije, niso pa prepričani, ali je imel tudi nemško državljanstvo.

Storilec naj bi dejanje načrtoval. Pri sebi je imel več kosov orožja, vključno s štirimi pištolami, strelivom in granato. Med ubitimi talci naj bi bila njegova 55-letna partnerica, sodni izvršitelj, ključavničar in novi lastnik stanovanja.

Stanovanje je pripadalo ugrabiteljevi partnerici, ki je zaostajala s plačilom za vzdrževanje večstanovanjske zgradbe. Stanovanje so zato prodali na dražbi in novi lastnik je od para zahteval, da se izseli.

Ker tega nista storila, so v stanovanje prišli sodni izvršitelj, ključavničar, novi lastnik stanovanja ter socialni delavec. Ta je paru želel svetovati o njunih možnostih, zato mu je storilec dovolil zapustiti stanovanje, nato pa je prišlo do tragedije.

Policisti še ne vedo, kako je moški prišel do orožja. Nemška policija je v stiku s francosko, da bi ugotovili, ali je možno, da je moški prišel do orožja v Franciji na zakonit način.

Za petek je napovedana obdukcija trupel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.