Svet
4443 ogledov

Drama v Šibeniku: Rešila sina iz ognja in skočila skozi okno

požar blok
Ker je ocenila, da ji ne bo uspelo priti do vhodnih vrat, je skočila skozi okno.

Ponoči je zagorela družinska hiša v Šibeniku. "Z možem sva spala v spalnici. Pri nama je spal še sin Marko. Starejši sin in hči sta spala v sosednji sobi," je za Jutarnji povedala 38-letna Marijana Lugović. "Zavohala sem, da se nekaj žge in zaslišala prasketanje ognja. Zbudila sem moža, ki je takoj stekel po starejša otroka in ju odpeljal ven. Ogenj je v tem že zajel dnevno sobo. Ocenila sem, da mi ne bo uspelo priti iz spalnice skozi ogenj do vhodnih vrat." 

Ni ji preostalo drugega, kot da je zgrabila najmlajšega sina in odšla proti oknu spalnice. Sina je spustila v naročje tašči, ki se ji je v tem času uspelo spustiti iz prvega nadstropja. "Nato sem še sama skočila z okenske police in si pri doskoku zlomila peto desne noge," je o pretresljivi noči povedala Marijana. 

Gasilcem je v nekaj več kot uri uspelo pogasiti požar. Posredovalo je šest gasilcev z dvema gasilskima voziloma. Največ škode je nastalo v pritličju. 

Družini so na pomoč priskočili sorodniki, prijatelji in sosedje. Družina je v šoku, a so veseli, da so vsi živi. 

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 13:17 05.junij 2018.

    Čardak ni na nebu ni na zemlji . Črnograditeljska hiša , delena brez gradbenega načrta , kakor tudi načrta elektroinstalacij , potem se pa čudite ! Na vse to , pa je bilo v hiši še vse polno tekstila iz ...prikaži več umetnih vlaken ! Ne more kar tako zagoret betonska bajta , razen če ni znotraj vsa v čipkastii navlaki !