Svet
3751 ogledov

Drama v zraku: potniki že tlačili osebne izkaznice v žepe ...

Eksplozija letalskega motorja Twitter/@michaelagiulia
S velikega potniškega letala je odpadel del motorja in treščil na hiše. Potniki izgubljali upanje na srečen zaključek.

Letalo boeing 777 ameriške družbe United Airlines z 231 potniki in 10 člani posadke je v soboto doživelo težke trenutke, ko je po vzletu z letališča v Denverju eksplodiral eden od obeh motorjev. 

Veliki kosi motorja so padli na poseljeno območje v okolici teksaškega velemesta. Letalo se je po dogodku srečno vrnilo in pristalo na letališču. O poškodbah ne poročajo. 

Policija je v mestecu Broomfield našla številne ostanke motorja, med drugim velik del prednjega okvirja motorja, ki je padel na vrt pred eno izmed hiš. Ena od stanovalk je po poročanju BBC povedala, kako so bežali pred ostanki. "Videli smo, kako letalo gre prek nas, nato pa smo zaslišali eksplozijo. Pogledali smo kvišku, na nebu je bil črn dim," je dejala očividka  Kieran Cain. "Nato pa so začele deževati ostaline. Niso padale hitro, temveč bolj počasi lebdeče." 

David Delucia, eden od potnikov na letalu, ki je bilo namenjeno na Havaje, pa je povedal, kako se je začelo letalo po nenadni eksploziji močno tresti. "Izgubili smo višino in začeli hitro padati," je povedal in dodal, kako sta z ženo v tistih trenutkih pospravila denarnice v svoje žepe na oblekah "da bi lahko trupla identificirali."

Ostanki letala | Avtor: Policija iz Broomfielda Policija iz Broomfielda
Ostanki letala | Avtor: Policija iz Broomfielda Policija iz Broomfielda

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara 10:03 23.februar 2021.

    Samo zunanje oplate motorja .. so tako viden in povzročijo tako škodo.. Za Dvojčka pa nič najdeno in lepo sinhrono rušenje.. Kje so ostanki v : Pentagonu.. Pensilvaniji..??

  • AnGus 14:32 21.februar 2021.

    Ostaline? Kaj so to 'ostaline'?