Svet
19315 ogledov

Dramatični apel zdravnice. "Grozi apokalipsa".

Covid-19 Epa
Dramatični poziv zdravnice iz Srbije.

Predsednik Sindikata zdravnikov in farmacevtov Srbije Rade Panić je na svojem twitter profilu danes objavil pismo vodje internega oddelka Doma zdravja v Sjenici dr. Mersade Hadžifejzović, ki ga je naslovila zdravstvenemu ministru Zlatiborju Lončarju. V pismu z dramatičnim tonom opozarja na to, da bo - v kolikor ne bodo dobili strokovne zdravstvene pomoči - prišlo do apokalipse Sjenice, poroča Nova.rs. 

Zdravnica izpostavlja, da v omenjeni zdravstveni ustanovi poleg nje delajo trije internisti in še dve zdravnici. Tako ona sama kot še dve zdravnici sta okuženi z novim koronavirusom, poleg njih pa še pet medicinskih sester, vse so v izolaciji, ena izmed sester je hospitalizirana. 

Zdravnica opozarja, da je Dom zdravja v Sjenici spremenjen v covid oddelek in da je v njem trenutno več kot 30 pacientov v srednje težkem ali zelo zahtevnem stanju. "Vsi imajo vnetje pljuč. Njihovo zdravljenje so prevzeli zdravniki splošne in medicine dela, fiziatri, oftamologi in ostali razpoložljivi zdravniki, ki jih je zelo malo. Vsak dan umirajo. Stanje je ALARMANTNO," je napisala zdravnica in dodala, da grozi okužba celotne bolnišnice, tako bolnikom kot zdravstvenim delavcem, saj okuženi z novim koronavirusom niso fizično ločeni od ostalih bolnikov. 

Zdravnica izpostavlja, da tamkajšnji Dom zdravlja ni usposobljen za zdravljenje pacientov s covid-19, saj za to niti nimajo ustreznih aparatov niti dovolj zdravstvenega kadra. Ob koncu pisma zdravnica ministru sporoča, da se bo - v kolikor ne bo hitro reagiral in poslal dodatne opreme in zdravniške pomoči - zgodila apokalipsa Sjenice. 

Za Novo.rs so besede zdravnice potrdili tudi ostali zaposleni v omenjeni zdravstveni ustanovi, ki so povedali, da več kot 60 odstotkov zdarvstvenih delavcev ne dela, mnogi so okuženi, velik del jih je v izolaciji. Od 12-tih sester na internem oddelku trenutno delajo le tri. Dnevno sprejmejo okrog 100 ljudi, od katrih vsaj četrtina kaže jasne znake okužbe. 

Minister Lončar se za zdaj na pismo še ni odzval. 

V Srbiji so danes potrdili 302 novi okužbi s koronavirusom, umrlo pa je pet oseb. Po podatkih oblasti je na ventilatorjih več kot 80 bolnikov. Aktivno okuženih je 2553 oseb, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Doslej so v državi potrdili 16.131 okužb, umrlo je 311 oseb; izredne razmere veljajo v desetih mestih, med drugim v Novem Pazarju, Beogradu in Kragujevcu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žurnalček 11:50 06.julij 2020.

    Šta sad , jel ALAH digao ruke od vas ?

  • Avatar Kartistella
    Kartistella 01:38 06.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • Covid_1984 18:04 05.julij 2020.

    nobene apokalipse ne bo in vse bi bilo že zdavnaj normalno, če ne bi poslušali bele gosposke in bi se normalno vrnili na delo. Tako bo pa vse uničeno, oni pa srečni določali vsako podrobnost naših življenj. Smejejo se nam ...prikaži več v glavo, kako smo neumni, ker jih sploh upoštevamo, namesto da bi jih množično poslali v falus.