Svet
15 ogledov

Dramatično opozorilo nemških policistov

Nemška policija EPA
Sindikat nemških policistov je danes opozoril, da se je nemška policija znašla na robu moči zaradi povečanega obsega dela, povezanega z valom beguncev.

Nemški policisti lahko dodatno zavarujejo meje, vendar le za določen čas, kot so recimo trije tedni. Za daljše obdobje pa nam bo enostavno primanjkovalo kadra,” je opozoril podpredsednik Sindikata nemških policistov Joerg Radek v pogovoru za nemških dnevnik Neue Osnabruecker Zeitung.

S to izjavo nemški policisti odgovarjajo na napoved notranjega ministra Thomasa de Maiziera, ki je napovedal, da bodo ukrepe poostrenega varovanja nemško-avstrijske meje podaljšali.

Sindikat pojasnjuje, da so od začetka varovanja meje pripadniki zvezne policije, ki je zadolžena za varovanja meja, letališč in večjih železniških postaj, opravili preko dva milijona nadur. “Tudi napovedano odpiranje tri tisoč novih delovnih mest v policiji ne bo ublažilo situacije,” meni Radek.

Notranje ministrstvo pritožbe policistov zavračajo, češ da so neosnovane in da je situacija pod kontrolo.

Nezadovoljstvo Nemcev raste

Nemški državljani, ki so sodelovali v raziskavi nemškega inštituta Imas, menijo, da priseljevanje iz Bližnjega vzhoda in severa Afrike prinaša več slabosti kot prednosti. Razmerje mnenj je 57 proti 12 odstotkov.

Tretjina vprašanih meni, da bo njihova blaginja zaradi prihoda beguncev okrnjena in da bo priseljevanj ljudi izBližnjega vzhoda in severa Afrike izpodrinilo njihov način življenja.

Komentarjev 3
  • max 11:17 23.januar 2016.

    Res nadvse "dramatično"!!!!!!NAŠI policisti te stvari razlagajo NAŠI vladi že tri mesece,v medijih pa vedno manj poročanja o tem. Zapovedana medijska blokada, al kako nej si to razlagam.

  • malonaokoli 08:10 23.januar 2016.

    jaz mislim, da ni toliko problematično sprejeti dva milijona tujcev v Nemčiji, večji problem bo nastal, ker se islamski verniki učijo živeti po zapisih iz Korana in ne po Nemški zakonodaji in Ustavi. Koran in Demokracija ne gresta skupaj leta 2016.

  • ojla 16:25 22.januar 2016.

    Ni mi jasno, zakaj so Nemci videli toliko pozitivnega v teh beguncih Mali procent je mogoče okej, večina pa nima delavnih navad in ni prišla z dobrimi nameni, da jih morajo učiti osnovnih maner obnašanja v družbi je žalostno.Kazalci se ...prikaži veče že obračajo v napačno stran.