Svet
18 ogledov

Dramatično reševanje dojenčka

poplave avstralija
1/4
EPA
Katastrofalne poplave so več tisoč Avstralcev prisile, da so zapustili svoje domove in se zatekli v evakuacijske centre.

Po večdnevnem deževju in neurjih je pod vodo več območij na avstralski vzhodni obali. Na pomoč je priskočila tudi vojska, ki je na območje poslala helikopterje.

Tiskovne agencije poročajo o vsaj eni smrtni žrtvi, dve osebi sta pogrešani. Ob tem je okoli 58.000 domov ostalo brez elektrike, to število pa se še naprej povečuje.

Od začetka neviht, ki jih prinaša tropski ciklon Oswald, naj bi na prizadetem območju padlo že neverjetnega od enega do 1,5 metra dežja.

Avstralska premierka Julija Gillard je poudarila, da dogajanje spominja na poplave izpred dveh let. Ti spomini "so še zelo živi", je dejala. Pred dvema letoma so namreč poplave v avstralski zvezni državi Queensland terjale 35 življenj.

Pred deročo vodo rešili dve ženski in dojenčka

Iz mesta Biloela pa poročajo o manjšem čudežu. Reševalci so posneli, kako so s pomočjo helikopterja iz avtomobila rešili dve ženski in dojenčka. Malčka so stlačili v nahrbtnik in ga dvignili v zrak. Posnetek lahko vidite TUKAJ.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.