Svet
7148 ogledov

Tragičen konec reševanja petletnega dečka

reševanje Maroko
1/3
Epa
Reševalcem je po več dneh uspelo rešiti petletnega dečka, ki je padel v globok vodnjak, a na žalost zgodba nima srečnega konca.

V torek zvečer je petletni deček Rayan padel v 32 metrov globok vodnjak v vasi Ighran v provinci Chefhaouen na severu Maroka. Reševalci so se več dni trudili, da bi prišli do nesrečnega dečka, pri tem pa so naleteli na več težav. Predvsem so se bali, da bi med poskusi, kako se dokopati do otroka, sprožil plaz, ki bi jim nalogo še dodatno otežil.

Vodja reševanja Abdelhadi Tamrani je za AFP dejal, da so s kamero določili dečkov položaj, mu v vodnjak spustili spustili kisikovo masko, hrano in vodo, a niso dobili potrditve, da je deček stvari tudi uporabil. 

V soboto zvečer jim je le uspelo dečka rešiti iz jame. Z rešilcem so ga takoj prepeljali v bolnišnico. Sprva ni bilo jasno, kakšno je njegovo stanje. Kasneje je maroški kralj sporočil, da je deček umrl. 

reševanje Maroko | Avtor: Epa Epa

Zaradi zahtevnega terena, na katerem se nahaja ozek vodnjak, v katerega je padel deček, so morali reševalci uporabiti drugačen pristop. Kot navaja BBC, je jašek širok le 25 centimetrov, na globini 28 metrov pa se še dodatno zooži. Reševalci so tako z bagri izkopali jarek poleg vodnjaka in začeli kopati vzporedno, da bi dosegli dečka. 

V času nesreče je Rayanov oče popravljal vodnjak. "Samo za trenutek sem odmaknil oči z njega in je padel v vodnjak," je povedal za spletno stran le360. Starša upata, da bo imela reševalna akcija srečen konec. 

reševanje Maroko | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar Olliomella
    Olliomella 23:38 05.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m