Svet
13 ogledov

Drame v Ingolstadtu je konec

Ugrabitev v mestni hiši v Nemčiji Reuters
V mestni hiši v nemškem Ingolstadtu je neki moški zajel več talcev. Drama se je končala brez žrtev.

Drame v Ingolstadtu je konec. Posredovale so specialne enote policije. Ugrabitelj je bil ranjen, talca pa sta jo odnesla brez poškodb.

Po navedbah bavarskega ministra za notranje zadeve Joachima Herrmanna je ugrabitelj zadrževal tri ljudi, enega, županovega namestnika Seppa Misslbecka, je po petih urah izpustil.  Pri ugrabitelju gre za 24-letnega brezdomca, ki je imel prepoved vstopa v prostore mestnih oblasti, ker je že dalj časa zalezoval eno od uslužbenk in grozil drugim uslužbencem. Omenjena uslužbenka je bila med talci. Vse kar je ugrabitelj tekom dneva zahteval, so bile cigarete.

Ugrabitev v mestni hiši v Nemčiji | Avtor: Reuters Reuters

Pogajalci v stiku z ugrabiteljem

Po navedbah tiskovnega predstavnika policije Hansa-Petra Kammererja je imel moški pištolo. Pogajalska enota lokalne policije je bila z ugrabiteljem, ki je talce zajel okoli 9. ure zjutraj, ves čas v stiku. Na terenu je bilo sicer 200 policistov.

Ob 17. uri naj bi sicer na trgu pred mestno hišo, ki so ga po ugrabitvi zaprli, nastopila Angela Merkel in bavarski premier Horst Seehofer. Njuna nastopa so že odpovedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.