Svet
24 ogledov

Dražja Nutella?

nutella EPA
Zaradi slabe letine lešnikov v Turčiji grozi podražitev Nutelle.

Lešniki namreč sestavljajo 13 odstotkov Nutelle, njihov glavni dobavitelj pa je Turčija, kjer po poročanju Bilda pridelajo okrog 70 odstotkov svetovne proizvodnje lešnikov. 

Cena gor za dva evra?

Letos spomladi sta zmrzal in toča uničila večino cvetov, tako da bodo namesto pričakovanih 800 tisoč ton pridelali le 540 tisoč ton. Cena za tono je tako s 4.860 evrov februarja zdaj poskočila na 7.850 evrov, kar bi lahko podražilo tudi Nutello. 

Ni enaka v vseh državah

Ferrero v 75 državah letno proda okrog 250 tisoč ton Nutelle, ki pa ni enaka v vseh državah. V Nemčiji je več kakava, za Južno Evropo pa dodajo več sladkorja in več lešnikov. 

Komentarjev 3
  • kapibara 07:30 20.avgust 2014.

    POL... :-) Ponujal boja kao "vzorčni komad"... :-) Skladišča+ hladilniki tut koštajo

  • police 00:43 20.avgust 2014.

    BOLI ME K.... sploh pa kdo ima danes denar za nutello?? svaka mu čast. jaz kupujem budet (spar), ko pa nebmo imel denarja za to bom pa čokolado topil. konc koncev danes samo iščejo izgovore za dražitev. a se niso ...prikaži več že dosti nabrali denarja glih za take fore???ne me j....., koliko je folk plitek. dejte vsi ki kupujete to, se zadržat za dva mesca, men vrjamte bo pol ceneje.

  • manch 22:53 19.avgust 2014.

    Ah, ja....Dejanska sestava lešnikov je zanemarljiva, kar je dokazano.Sugar, vegetable oil, hazelnuts (13%)Torej res ne vem, zakaj podražitev, če ni jeb*nih lešnikov?!