Svet
99 ogledov

Droga, ki razžira človeško meso

krokodil youtube.com
Drogo, ki razžira človeško meso, našli tudi v ZDA.

Poceni nadomestek za heroin, ki so ga v Rusiji, kjer so ga prvič zaznali, poimenovali krokodil, je dosegel ZDA.

Dva primera so zaznali v Phoenixu. Ko so oblasti o drogi obvestili zdravstvene centre po državi, so na žalost ugotovili, da ne gre za osamljena primera. Američani se zato bojijo, da se bo uživanje omenjene droge hitro razširilo po celi državi. "To je eden najbolj norih trendov, ki jih poznam. Vemo, kaj je ta droga naredila v Rusiji. Zdesetkala je cela mesta,“ je povedal zdravnik FrankLoVecchio

Krokodil je možno narediti iz sestavin, ki se dobijo v trgovini in lekarnah. Njegova osnova je opijat kodein, ki mu dodajo različne kemikalije. Zvarek si nato vbrizgajo v žile. "Nekatere kemikalije so zelo nevarne. Med drugim uporabljajo hidroklorid, olja, goriva in razredčila barv,“ je še povedal LoVecchio.

Te kemikalije hitro uničijo telesno maščobo in kožo, ki odmre. Telo je zaradi tega bolj nagnjeno k infekcijam."Če drogo uživaš vsakodnevno, lahko umreš v roku dveh let, in sicer zaradi infekcije," še dodaja zdravnik.

Poškodbe sicer nastanejo takoj. Po enem mesecu se pokažejo prvi stranski učinki na možganih in jetrih. Odmirati začne tudi tkivo na nogah in rokah.

Lani je zaradi jemanja krokodila umrlo 150 tisoč Rusov.

Komentarjev 5
  • Kristijan Chvatal Raco 23:28 01.oktober 2013.

    Na meji med Rusijo in Azijo je v mestih zlo velka zasvojenost s heroinom, in če je verjet dokumentarcem gre številka tudi čez 20% prebivalstva v krajih. Zdej pa računaj kaj nardijo k jim dnarja zmanka

  • mph 10:42 30.september 2013.

    Ko bi še vsi ostali heroinarji čimprej prešli na tega novega ....

  • Ožbe Kolenc 09:56 28.september 2013.

    Lep in preprost način da se rešiš kriminala po mestih...