Svet
8 ogledov

Drogo prodajo tudi trikrat dražje kot jo kupijo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V predmestju Podgorice staneta gram marihuane in spolna usluga enako.

V predmestju in bližnji okolici črnogorskega glavnega mesta cvetita tako prostitucija kot prodaja marihuane ter ostale droge, poroča srbski Blic. Zlasti razpečevalci droge na območju Konika v Podgorici namreč z marihuano trgujejo povsem odkrito, vsem na očeh. "Ker tega nihče niti ne poskuša skriti, se nihče niti več ne zavzema, da bi postala prodaja in uporaba marihuane zakonita, saj to praktično ni več potrebno," opisujejo tamkajšnji domačini.

"V ta del policija prav pogosto ne zaide, zato je tu ogromno kriminala. Imam dva otroka in najraje vidim, da se čim manj zadržujeta zunaj na ulici. 13-letnemu sinu sosedje, njegovi vrstniki neprestano ponujajo zvitke marihuane," dodaja 35-letnik, ki živi v neposredni bližini naselja Kamp 1. V tem barakarskem naselju živijo večinoma Romi in priseljenci oziroma begunci iz drugih držav.

Za sosede posebej ugodno, s popustom

Prav priseljenci, zlasti iz Albanije naj bi s seboj čez mejo med povsem običajno osebno prtljago vozili velike količine marihuane. Na albanskem trgu naj bi kilogram marihuane stal okoli tisoč evrov, cena enake količine te droge pa naj bi se v Koniku celo potrojila. Prebivalcem naj bi zvitek marihuane ponujali, kot poudarjajo razpečevalci sami, izjemno ugodno oziroma za samo tri evre, manjši paketek pa za 10 evrov.

"Tu bi morala svoje delo opraviti policija, nikakor pa ne mi sosedje. Policisti morajo te trgovce vprašati s čim oziroma kako zaslužijo dovolj, da si lahko kupijo avtomobile za 20 tisoč evrov in privoščijo trinadstropne hiše na drugem koncu mesta. Ni skrivnost, saj razpečevalci tega niti ne skrivajo, da na dvorišču pred hišo lahko brez težav kupim tudi kak gram heroina za 15 ali 20 evrov," dodaja eden od stanovalcev v Koniku.

Domačinke so na razpolago

V tej soseski pa posamezniki lahko menda brez kakršnikoli težav pridejo tudi do spolnih uslug. Dobro razvita naj bi bila namreč tudi prostitucija. Za spolno uslugo ene od tamkajšnjih domačink je potrebno odšteti enako kot za zvitek marihuane, tri evre.

Komentarjev 1
  • Branidom 16:23 12.september 2014.

    Pravi novinar, bi zadevo raziskal in potem nebi operiral z neztočnimi podatki.